Nordfynske biblioteker tager nye kreative midler i brug i skyggen af corona

26.03.2020

Selv om de fysiske biblioteker i Nordfyns Kommune er lukket, selvbetjeningspc'erne er slukket og legetøjet er lagt til afspritning, så er der stadig adgang til bøger, tidsskrifter, film og ikke mindst vejledning fra bibliotekarerne. Det foregår bare lidt anderledes end vi er vant til.

 
 

For lidt over en uge siden "forsvandt" det bibliotek, som vi kender. Men da der blev lukket ned for alt det fysiske, gik bibliotekerne i gang med at skrue op for det digitale og virtuelle bibliotek. Det kan selvfølgelig ikke helt det samme som det fysiske bibliotek, men det kan meget - og det kan også både noget andet og noget nyt i forhold til det fysiske bibiiotek.

 

Formand for Erhvervs- Kultur og Fritidsudvalget Mette Landtved-Holm hilser de nye tiltag på biblioteket velkommen.

    - Vores borgere står med en helt anden hverdag, end de er vant til. Jeg synes, at det er godt set, at Bibliotek og Borgerservice nytænker sine tilbud og på den måde bliver relevant i den nye virkelighed. Kan vi med de her tilbud fange børnenes opmærksomhed for en stund, så får forældrene et pusterum, siger Mette Landtved-Holm.

 

De nye initiativer er:

      

Oplæsning på facebook

En bibliotekar finder en hyggelig eller spændende børnebog, som han/hun vil læse højt for de mindre børn.

 

Pædagoger fra de daginstitutioner, der er lukket, deltager også i højtlæsningen for børnene. Det betyder, at børnene møder et kendt ansigt og en kendt stemme, når de lytter til historier.

 

Du vil i løbet af få dage kunne finde oplæsning af børnebøger på vores facebookside. Første højtlæsning kan findes på Facebook allerede fredag: https://www.facebook.com/bbnordfyn/

 

Book en bibliotekar

Bibliotekaren kan bookes gennem omstillingen på tlf. 64 82 82 82 . Bibliotekaren kan hjælpe dig med at finde de e-bøger og materialer du har brug for - nu foregår det blot via telefon og pc - mellem kl. 9-12 på hverdage.

 

Henvisning til hjælp ved opgaveskrivning

Mange skoleelever, gymnasielever og studerende i øvrigt, kan have brug for hjælp til at finde det rette materiale til deres opgaver. Vi hjælper gerne lidt på vej - og lægger derfor en række relevante links på vores hjemmeside.

 

Sikker på nettet

Mange er usikre på, om de hjemmesider, de besøger, nu også er sikre. Det gælder ikke mindst nu, hvor mange af os er mere digitale end vanligt. Vi vejleder om hvordan man bedst kan vurdere om en hjemmeside er sikker. Find oplysningerne på facebook: https://www.facebook.com/bbnordfyn/

 

Herudover kan man naturligvis som hidtil låne e-bøger, e-lydbøger, film og meget mere, ved at gå ind på bibliotekets hjemmeside https://www.nordfynsbib.dk

 
Kontaktinformation

Formand for Erhvervs- Kultur og Fritidsudvalget Mette Landtved-Holm, 61 19 15 27

Chef for Plan og Kultur Åse Nielsen, mobil 21 52 36 83

Biblioteks- og borgerservicechef Dorthe Temberg, mobil 40 24 33 77