Covid-19: Ingen fynsk jobmesse i 2020

25.05.2020

Arrangørerne bag den fynske jobmesse har besluttet at aflyse årets jobmesse. Aflysningen skyldes Covid-19 og reglerne om forsamlingers størrelse.

I lighed med andre store arrangementer og events, som samler mange mennesker, aflyses nu også den fynske jobmesse. Messen skulle have fundet sted den 10. september 2020. Baggrunden er, naturligvis, den situation omkring Covid-19, hvor større forsamlinger udgør en risiko for smittespredning, og myndighederne har iværksat forskellige forebyggende restriktioner.

Jobmessen samler mange besøgende

Den årlige fynske jobmesse i 2020 skulle have været den syvende af slagsen. Sidste år samlede messen på åbningsdagen 5.000 - 6.000 besøgende og udstillere, primært fra fynske virksomheder.

Før som nu er formålet med jobmessen at skabe direkte kontakt mellem jobsøgende og virksomheder. Messen skal inspirere jobsøgende til at gå i gang med uddannelse og søge nye karriereveje. Derudover sender jobmessen et stærkt signal om de mange jobmuligheder på det fynske arbejdsmarked, som understøttes af aktørerne i kommunerne, a-kasserne samt uddannelsesinstitutionerne m.fl.

Ærgerlige over aflysning

Rollen som tovholder for jobmessen går på skift mellem kommunerne. I år var det Langeland og Nordfyns Kommuners tur til at stå for den praktiske del, men det har Coronakrisen altså sat en kæp i hjulet for.

- Det er ærgerligt, at traditionen med den årlige jobmesse, vi sammen har bygget op på Fyn, undtagelsesvist må brydes i år. Men det er også et helt særligt år med voldsom stor usikkerhed og tvivl om dybden og varigheden af coronakrisen, udtaler René Larsen, formand for Beskæftigelses-, Uddannelses- og Integrationsudvalget i Langeland Kommune.

Kim Johansen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Nordfyns Kommune, siger:

- Vi har brug for jobmessen til at synliggøre de mange muligheder, der er på det fynske arbejdsmarked. Både i opgangstider, hvor der kan være flaskehalse og mangel på arbejdskraft, og i tider med stigende ledighed. Derfor ser vi frem til, at der igen kan afholdes jobmesse i 2021.