Vindere fundet: Akitta og Magne har malet Dronning Margrethes fødselsdagsgave

01.04.2020

Akitta og Magne fra 3. klasse på Sletten Skole, afdeling Skovløkken, har vundet en malekonkurrence for alle 3. klasser i Nordfyns Kommune. Dermed har de malet det billede, som bliver Nordfyns Kommunes gave til Dronning Margrethe på hendes 80 års fødselsdag.

På trods af COVID-19 og nedlukningen af skolerne har en dommerkomite taget sig tid til at finde vinderen af malekonkurrencen op mod Dronning Margrethes 80 års fødselsdag. Desværre er den store officielle fejring af Dronningen aflyst på baggrund af corona-krisen, men gaven skal hun naturligvis have alligevel.

Svær opgave for dommerkomiteen

Dommerkomiteen bestående af borgmester Morten Andersen og 1. viceborgmester Anja Lund og 2. viceborgmester Gert Rasmussen og Direktør for Børn og Unge Karsten Poulsen var sat på en svær opga-ve med at finde vinderbilledet blandt alle de udvalgte billeder fra skolernes 3. klasser.

Efter lang tids votering endte komiteen med at pege på billedet malet af Akitta og Magne fra 3. klasse på Sletten Skole afdeling Skovløkken. Billedet forstiller dronningen der går tur med to børn og gravhund ved Glavendrupstenen.

Borgmester Morten Andersen siger:
- Jeg tror, at jeg taler på hele dommerkomiteens vegne, når jeg siger, at den her opgave har været svært. Allerhelst ville vi have valgt alle billederne, fordi de hver især fortæller deres fine historie om Dronningen og hendes fødselsdag. Men når der nu skulle vælges en vinder, så faldt vores valg på Akitta og Magnes billede.

Se børnenes reaktion her (åbner video på Facebook):

Akitta og Magne kan se frem til at deltage i overrækkelsen af den samlede gave fra alle Danmarks 3. klasser til Dronningen. Det sker på Christiansborg i København, men hvornår vides endnu ikke.

Dommerkomiteen takker alle de elever, der har deltaget i denne konkurrence og har fået malet en masse flotte billeder. Vi håber, at rigtig mange af billederne hænger rundt omkring på Nordfyn og skaber glæde.

Borgmester Morten Andersen, mobil 40 40 24 47

1. viceborgmester Anja Lund, 21 59 84 16