Årets håndværkermøde satte fokus på langtidsfriske medarbejdere

30.10.2019

Hvordan veksler man langtidssyge til langtidsfriske medarbejdere? Hvad kan det give virksomheder at ansætte en lærling? Og er der kommunale anlægsopgaver i støbeskeen, som kan være interessante for de lokale håndværkere. Det var nogle af hovedtemaerne, da Nordfyns Kommune den 29. oktober holdt sit årlige møde for håndværkervirksomheder. 

 

Stressekspert Henrik Krogh var hovednavn på håndværkermødet d. 29. oktober.

 
 

Der var cirka 60 fremmødte til håndværkermødet på Otterup Rådhus, hvor der ventede dem et varieret program med stresseksperten Henrik Krogh som hovednavn.

 

Henrik Krogh: Fokuser på de langtidsfriske

Vi kender alle til begrebet langtidssyge, men ifølge Henrik Krogh er det mange gode grunde til også at fokusere på de medarbejdere, der møder på arbejde hver dag og gør det med glæde.

 

Henrik Kroghs pointe er, at der er meget inspiration at hente hos de, der trives med deres arbejde.

    - I stedet for at fremhæve dem, der rammes af stress, så skal vi kigge på dem, der en gang imellem glemmer at kigge på klokken, når de skal hjem, og rent faktisk møder op på arbejdet og gør det med glæde. Kig på, hvordan de begejstres i deres job. Ville det ikke være fantastisk, hvis de kunne smitte deres kolleger, spurgte Henrik Krogh blandt andet.

 

Virksomheder: Vi får meget med hjem

Benny Hansen fra Nordfyns Brolægning var en af de håndværkere, der havde valgt at bruge aftenen i selskab med sine håndværkerkolleger.

    - Jeg får meget ud af at komme en aften som i aften. For mit vedkommende giver det meget at høre noget om, hvad der sker hos kommunen. Vi er selvfølgelig meget interesseret i at høre om, hvad der sker i kommunens anlægsbudget, og om der kunne være nogle opgaver på vej, som vi kan komme til at byde på. Jeg synes, at det er super, at kommunen laver de her møder, og vi kan jo se, at der er mange forskellige virksomheder, der dukker op, siger Benny Hansen.

 

Samme melding kommer fra Jeppe Kuhlmann fra virksomheden JK Byg og Montage.

    - Det er godt at vi kan få et indblik i, hvad der er på vej, og så er det også rart at mødes med de andre virksomheder. Vi har flere eksempler på, at nogle af de opgaver, som er blevet nævnt på et håndværkermøde, rent faktisk også er opgaver, vi efterfølgende udfører, siger Jeppe Kuhlmann.

 

Kommunaldirektør Morten V. Pedersen kunne i sit indlæg fortælle, at der i høj grad er anlægsopgaver på vej ud til de nordfynske virksomheder. Den netop indgåede budgetaftale indeholder anlægsinvesteringer for 108,8 mio. kr. i 2020.

 

Markeds- og kommunikationschef Lars Havelund, Syddansk Erhvervsskole, gav et indlæg om, hvad lærlinge kan tilføre de nordfynske virksomheder, og hvordan virksomhederne kan tiltrække de dygtigste lærlinge. Ifølge Lars Havelund handler det især om at være tidligt ude og være synliig blandt andet på de sociale medier. Fra de fremmødte håndværkere var der til gengæld også en opfordring til Syddansk Erhvervsskole om at være opsøgende på arbejdspladserne, blandt andet med information om  de forskellige muligheder, der er for at ansætte lærlinge.

 

Dialogen og samarbejdet skal hele tiden udvikles

Efter indlæggene var der debat i workshops, hvor deltagerne blandt andet diskuterede samarbejdet mellem virksomhederne og kommunen. I samtlige grupper var der repræsentation fra håndværkervirksomheder, kommunalbestyrelsen og administrationen. Samme model blev afvilket på sidste års håndværkermøde, og borgmester Morten Andersen kunne fortælle, at der bliver lyttet til virksomhederme.

    - Vi ønsker hele tiden at udvikle vores dialog og samarbejde med virksomhederne. Sidste år var der bemærkninger fra virksomhederne om, at det kan være svært at komme i kontakt med kommunen. Netop på baggrund af tilbagemeldingerne fra virksomhederne valgte vi at udvide vores åbningstid bl.a. ved at afskaffe lukkedagen onsdag og harmonisere åbningstiderne. Det oplever jeg som noget, virksomhederne er meget glade for, siger Morten Andersen.

 
Kontaktinformation

Borgmester Morten Andersen, 40 40 24 47

Kommunaldirektør Morten V. Pedersen, 20 31 26 84