Køb af naboejendom kan åbne for baneudvidelse

06.03.2019

Kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune har netop besluttet at købe naboejendommen til Søndersø Karting Klub. Med beslutningen kan klubben være rykket et skridt nærmere en længe ønsket baneudvidelse.

Søndersø Karting Klub (SKK) har siden 1971 haft sin bane nord for Særslev, og i alle årene har der været et godt og tæt samarbejde med Nordfyns Kommune. Kommunen ejer grunden med banen og klubfaciliteter, mens SKK selv står for vedligeholdelsen. Som en del af det gode samarbejde bruger Nordfyns Ungdomsskole banen to gange om ugen til aktiviteter for de unge.

Borgmester Morten Andersen ser positivt på klubbens aktiviteter:

"Vi kan konstatere, at klubben gennem tiderne har forstret flere succesfulde racerkørere, og det håber vi, at klubben kan blive ved med. De målrettede tilbud til de unge er også et kæmpe plus. Det er bedre, at de unge får udlevet deres indre racerkører på en lukket bane, frem for ude i trafikken".

Udvidet bane er på tegnebrættet

Med købet af naboejendommen er der skabt mulighed for, at klubben kan udvide sin bane. I 1995 blev banen udvidet fra knap 500 meter til de nuværende 730 meters længde, og ved den lejlighed blev der udarbejdet en miljøgodkendelse, der fortsat gælder. Men nu trænger en ny miljøgodkendelse sig på.

"Vi vil gerne blive ved med at udvikle vores klub, og skal vi leve op til de internationale standarder, er en udvidelse af banens længde til godt 1.000 meter nødvendig. Før vi kommer så langt, kræver det en ny miljøgodkendelse. Vi har også andre ideer på tegnebrættet, som vi godt kunne tænke os at have med i en ny godkendelse", siger formand for Søndersø Kartingklub Merete Frederiksen.

I løbet af 2019 indleder SKK arbejdet med at planlægge den kommende bane. Skitserne bliver grundlag for de støjberegninger, der er en forudsætning for en opdateret miljøgodkendelse.

Ifølge Merete Frederiksen har klubben igennem alle årene haft et godt samarbejde med sine naboer og har aldrig modtaget klager over aktiviteterne. SKK har i sommeren 2018 haft et positivt møde med naboerne. Her kom der flere gode input, som nu bliver taget med ind i processen.

Langvarig proces

Ifølge klubformanden vil der imidlertid gå nogen tid, før en ny bane klar er klar.

"Nu skal der startes på planlægning, godkendelser og ikke mindst finansiering af både bane og de tilhørende faciliteter. Den samlede proces vil tage omkring et par år, inden der kan tages det første spadestik. Så vi kommer til at væbne os tålmodighed, før vi kan tage en ny og større bane i brug", siger Merete Frederiksen.

Dronevideo af den eksisterende bane (åbner i YouTube)

Borgmester Morten Andersen, 40 40 24 47

Formand for Søndersø Kartingklub Merete Frederiksen, 23 30 17 48