Miljøpriser: Hæder til miljøets ildsjæle

28.05.2019

Det blev henholdsvis Kirsten Boie, Bogense, og Sletten Skole Afd. Nordvest, der løb med de sidste to af Nordfyns Kommunes tre årlige miljøpriser. Tidligere på måneden modtog Bogense Plast kommunens virksomhedspris for sit miljøarbejde.

Teknik- og Miljøudvalgets formand Anders Thingholm overrækker diplom til teknisk serviceleder Kurt Steen Andersen og flag til Sletten Skole, Afd. Nordvest

Kirsten Boie fik "miljøprisen for frivillig indsats". Hun er kendt for at gøre en kæmpe indsats for at indsamle skrald i nærområdet - både i Bogenses gader og langs stranden. Hun har især indsamlet cigaretskodder, der er et voksende problem i den danske natur.

"Hun udmærker sig ved, at det ikke kun er én enkeltstående indsats, men hun har gennem flere år og ugentligt gjort denne ekstra indsats. Der kan ikke være nogen tvivl, at denne indsats gør en stor forskel til glæde for Nordfyns Kommune, Bogenses forretningsdrivende og de mange turister, der hvert år besøger Bogense", lød det blandt andet i indstillingen.

Sletten Skole, Afd. Nordvest, fik den miljøpris, der er øremærket til skoler og institutioner. Her er prisen givet som en påskønnelse af skolens utrættelige kamp for at sortere affald, både i klasserne og på skolen som helhed.

Kirsten Boie modtog sin miljøpris ved årets stjernefest den 9. maj i Otteruphallen. Prisen blev overrakt af udvalgsformand Anders Thingholm.

Indsatsen har især været forankret hos teknisk serviceleder Kurt Steen Andersen, der har været fantastisk til at motivere børnene. Som seneste initiativ er skolen gået i gang med at sortere plast, igen med stort engagement fra såvel børn som voksne.

Om miljøpriserne

Nordfyns Kommune uddeler hvert år tre miljøpriser: En pris til en virksomhed, en pris til frivillige og en pris til skoleklasser/institutioner.

Priserne skal være med til at synliggøre og anerkende lokale initiativer for et bedre miljø, samt bidrage til, at de gode eksempler bliver udbredt og kan tjene som inspiration for andre.

Vinderne modtager et diplom og en mindre erkendtlighed. Det kan f.eks. være midler til et arrangement.

Alle kan indstille kandidater til de tre priser - også sig selv. Også administrationen og kommunens politikere kan indstille kandidater.

Se mere om priserne og indstillingsfrister på kommunens hjemmeside:

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm, mobil 21 15 30 82