Nyt Kunstudvalgs første projekt indviet på Sletten Skole

28.06.2019

Nordfyns Kommunes Kunstudvalg fik i starten af året tre nye medlemmer, som i 2019 skal rådgive kommunen om den kunstneriske udsmykning af kommunale bygninger i forbindelse med ombygning og nybyggeri. Fredag den 21. juni blev årets første projekt indviet.

Den fynske billedhugger Keld Moseholm står bag skulpturen, som nu kan opleves på Sletten Skole, afdeling Otterup. Kunstudvalget og Sletten Skole har i samarbejde med kunstneren fundet et værk, der symboliserer noget af det centrale i skolelivet. En elev fra indskolingen, som var inviteret til afsløring af værket, havde en rammende beskrivelse af kunstværket: "Det er mennesker, som hjælper hinanden".

Den nye formand for Kunstudvalget er Marianne Horsdal, og de øvrige medlemmer er Else Friis og Marianne Lindberg Jepsen. Alle tre medlemmer bor på Nordfyn og er selv udøvende kunstnere. Ud over de tre nye medlemmer består Kunstudvalget af Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalgets formand Mette Landtved-Holm, næstformand Pia Longet, og kulturkonsulent Lise Dilling-Nielsen.

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget Mette Landtved-Holm er glad for samarbejdet med det nye Kunstudvalg og udtaler:

- Selv om den kunstneriske udsmykning udgør en forholdsvis lille del af vores byggeprojekter, har de en stor betydning. Kunstværker samler os og sætter tankerne i gang. De giver et ekstra lag til vores bygninger, som er med til at give de fysiske rammer en identitet.

Kunstudvalgets arbejde med kunstnerisk udsmykning af kommunale bygninger understøtter kommunens kulturpolitiske vision om, at kulturen skal indtænkes i udviklingen af byer og landdistrikter.

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget Mette Landtved-Holm, mobil 61 19 15 27