Den nordfynske kultur fejret

29.08.2019

Lørdag den 24. august blev Nordfyns Kulturdag afholdt for første gang. Formålet med dagen var at skabe nogle rammer, hvor kommunens kulturaktører- og interesserede kunne mødes, udveksle idéer og lade sig inspirere.

Til at hjælpe idéudvekslingen på vej holdt kulturaktør- og debattør Anders Skovgaard foredraget 'Fra idé til handling'. Anders Skovgaard stod herefter for gennemførelsen af en workshop, hvor idéer til nye kulturtiltag blev drøftet.

Det nordfynske kulturliv er i forvejen både mangfoldigt, levende og spændende, og der er mange aktører, der på hver sin måde bidrager til dette.

Dagen bød derfor helt naturligt også på forskellige smagsprøver på det nordfynske kulturliv - både med indslag på scenen og med stande, hvor kommunens kunstnere, kulturhuse, arkiver, teatergrupper, Musikskolen og folkeoplysning var repræsenteret.

På scenen så man både Nordfyns ConcertBand, Nordfynsspillene og Musikforeningens verdenskoncert med familien Shaikho.

Endelig blev der også på kulturdagen uddelt priser til nogle af de aktører, der bidrager til et levende kulturliv på Nordfyn. Årets prismodtagere var:

Årets Elle: Kaj og Vera Andersen
Årets kandidat til Den Fynske Kulturpris: Nordfynsspillene

Årets Ungetalent: Nina Kathrine Vinther Hansen

Formanden for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget, Mette Landtved-Holm, var vært ved Kulturdagen og glædede sig over, at Nordfyn nu har en dag, hvor kulturen fejres:

- Det var meget positivt at opleve de fantastiske indslag og de mange idéer, der blev drøftet på dagen. Og så er det på alle måder dejligt at være med til at fejre kulturen på Nordfyn på den måde. Da det jo er første gang, vi afholder kulturdagen, er vi også rigtig glade for de mange gode input, vi har fået ind via evalueringsskemaer fra dagen. Det giver os et godt afsæt til at kunne gøre kulturdagen endnu bedre fremover, siger Mette-Landtved Holm.

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget, Mette Landtved-Holm, mobil 61 19 15 27.