Dansk Industri: Nordfyns Kommunes erhvervsindsats imponerer

09.11.2018

En delegation fra Dansk Industri var i dag på besøg på Bogense Rådhus for at få forklaringen på, at Nordfyns Kommune har flyttet sig så markant i årets erhvervsklimaundersøgelse. Kommunen landede som bekendt på en samlet fjerdeplads i landet og som nr. 1 på Fyn. Placeringerne gjorde samtidig kommunen til årets højdespringer.

 

- Det at styre en masse mennesker til at gå i samme retning, det er svært, men det er rent faktisk det, som Nordfyn gør med sin erhvervsindsats, siger underdirektør i Dansk Industri Hanne Schou.

 

Underdirektør i Dansk Industri, Hanne Schou siger:

    - Det er en meget imponerende rejse, Nordfyns Kommune har været ude på, hvor man har flyttet sig helt op i toppen af vores erhvervsklimaundersøgelse. Mødet i dag har bekræftet, hvad der skal til. Det starter ved kommunalbestyrelsen, en borgmester og en kommunaldirektør, der sætter retningen, og herefter via administrationen får sat en masse initiativer igang. 

 

Politisk enighed er første step

Ifølge Hanne Schou er den politiske enighed om retningen alfa og omega i en vellykket erhvervsindsats. Det handler især om at skabe en fælles kultur, så alle de udførende led i organisationen arbejder efter samme mål.

    -  Noget af det, der har været spændende at høre om her i dag, er arbejdet med at ændre kulturen i kommunen, fordi ét er at have på papiret, hvad man gerne vil, men man skal rent faktisk også gøre det på alle niveauer. Det at styre en masse mennesker til at gå i den samme retning, det er faktisk svært, men det er rent faktisk det, Nordfyn gør. 

 

På mødet var der indlæg fra borgmester Morten Andersen, kommunaldirektør Morten V. Pedersen og projektleder for Task Force Erhverv Marianne Greve. Herefter var der spørgsmål og debat. Borgmester Morten Andersen var en glad mand efter mødet.

    - Det var et rigtig godt møde, og naturligvis dejligt at få en sådan anerkendelse af vores indsats. Da vi lå i den mindre gode ende af skalaen tilbage i 2012, meldte vi klart ud, at det simpelthen ikke var godt nok. Fra det udgangspunkt startede vi en proces, hvor vi ændrede på hele vores setup. Det er det, vi høster frugten af i dag, siger han.

 

Det er en holdindsats

Centralt i forandringsprocessen står Task Force Erhverv, som er en nem indgang for virksomhederne ind i kommunen, hvad enten de har spørgsmål til etablering af en virksomhed eller skal sende en byggeansøgning ti kommunen. Bag Task Forcen arbejder byggesagsbehandlere, miljøsagsbehandlere, jobcentrets virksomhedskonsulenter, den tekniske serviceenhed, projektlederne på kommunens anlægsprojekter m.fl. med den konkrete opfølgning.

    - Det er i høj grad tale om en holdindsats, og derfor skal den anerkendelse, som Dansk Industri har givet udtryk, adresseres til alle de medarbejdere, der direkte eller indirekte leverer ind til indsatsen - og det er faktisk langt de fleste, siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen.

 

Ovenfor ses Nordfyns Kommunes placeringer i erhvervsklimaundersøgelsen i 2018 sammenlignet med 2017.
Læs mere her

 
Kontaktinformation

Borgmester Morten Andersen, 40 40 24 47
Kommunaldirektør Morten V. Pedersen, 20 31 26 84
Projektleder for Task Force Erhverv Marianne Greve, 20 46 08 28