Frivilligcentret rykker ind i nye lokaler

28.08.2018

Fredag den 28. september kl. 14.00 indvier Frivilligcenter Nordfyn sine nye lokaler på Poppelvej 4. Ejendommen bliver i øjeblikket ombygget fra top til tå for at stå klar til indflytningen.

Leder af Frivilligcenter Nordfyn, Birgitte Schwabe, glæder sig til at flytte ind i de nye lokaler. Hun mener, at det nye hus kan sætte ekstra skub i frivilligheden og det aktive medborgerskab på Nordfyn.

- Det skal summe af liv året rundt. Her vil borgere, frivillige og foreningslivet kunne mødes, samles og ikke mindst arbejde sammen om ideer og projekter. Det bliver et åbent og eksperimenterende miljø til gavn og glæde for alle, der vil sætte noget i gang i fællesskab, eller har lyst til at være med, siger hun.

De nye rammer til Frivilligcentret ligger i naturlig forlængelse af Politikken for det aktive medborgerskab, som er vedtaget i kommunalbestyrelsen, og vil derfor være endnu et tiltag, som styrker fællesskabet på Nordfyn.

Viger pladsen for Dansk Sprognævn
Egentlig gik Frivilligcentret ikke selv og drømte om nye lokaler, men flytningen blev en realitet, da de hidtidige lokaler skulle rømmes til fordel for Dansk Sprognævn. Nu hvor flytningen nærmer sig, giver et nyt hus dog rigtig god mening.

- I forbindelse med regeringens nye civilsamfundsstrategi er der sat nye standarder for frivilligcentrene. Den forandring kan nye lokaler være med til at understøtte. Men selv om vi nu skal arbejde anderledes, er vi fortsat hele Nordfyns frivilligcenter og vil selvfølgelig stadig arbejde ud af huset, understreger Birgitte Schwabe.

Frivilligcentret har været tæt involveret i indretning af det nye hus, og borgmester Morten Andersen roser det engagement, som Frivilligcentret er gået til opgaven med:

- Vi har oplevet et frivilligcenter, som har sat sit tydelige fingeraftryk på planerne. Jeg håber selvfølgelig, at Frivilligcentret bliver mindst ligeså glade for de nye lokaler som de tidligere. Vi har brug for nogle gode fysiske rammer, hvor vores frivillige kan mødes og samarbejde, siger borgmester Morten Andersen.

Frivilligcentrets kommende bygning ligger på Bogense Skoles grund, hvor den tidligere rummede den nu nedlagte SFO Nøglehullet. Foruden Frivilligcenter Nordfyn får også Seniornet Nordfyn og Bogense Billiard Klub placering på adressen.

Konkurrence: Hvad skal huset hedde?
For at finde det rigtige navn til det nye hus, udskriver Frivilligcenter Nordfyn en navnekonkurrence. Går det hele op i en højere enhed, kan navnet afsløres fredag den 28. september kl. 14.00, når huset indvies. Det sker meget passende i forbindelse med Frivillig Fredag og Frivilligugen i uge 39.

Leder af Frivilligcenter Nordfyn, Birgitte Schwabe, 60 81 12 15
Borgmester Morten Andersen, 40 40 24 47