Søndersø: Kom til temadag om energi i by og bolig

03.09.2019

Kom og oplev et spændende, sjovt og lærerigt arrangement om de 17 Verdensmål, fyldt med aktiviteter og konkurrencer for både børn og voksne.

 
 

Denne temadag kommer blandt andet til at handle om, hvordan vi kan mindske vores CO2-aftryk ved at vælge, hvor vores energi kommer fra, hvordan vi transporterer os eller hvordan vi laver forbedringer i hjemmet. Desunden gæster Søren Dahl ("Cafe Hack") arrangementet.

 

HVOR OG HVORNÅR:

Lørdag den 14. september 2019, kl. 10.30-14.30 i Søndersø Bypark

Oplæg ved Søren Dahl, kl. 14.00-14.30

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm bliver interviewet af Søren Dahl ved en "Cafe Hack"-lignende session.

 

Baggrund

Der er mange udfordringer på verdensplan, når vi taler om bæredygtig energi. Den vestlige verden bruger fortsat store mængder kul og olie, mens mange fattige lande udleder enorme mængder CO2 ved at lave mad over åben ild.

 

Mål 7 handler om at give alle adgang til pålidelig bæredygtig og moderne energi til en overkommelig pris. I den vestlige verden skal olie og kul fx skiftes ud med energi fra sol, vind og vand. Lokalt kan vi bidrage til at løse et globalt problem ved at stille krav til vores forsyningsselskaber og ved at energioptimere vores boliger.

 

En lille ting, som at sikre at al belysning i vores bolig er led-belysning, kan give store besparelser i CO2-regnskabet og pengepungen. Det samme gælder byernes gadebelysning, butikker, restaurationer m.m.

 

Mange danskere gør allerede meget på dette område, for vi er godt på vej i lille Danmark. Men vi skal ikke hvile på laurbærrene, for vi kan blive endnu bedre og vise vejen for andre lande. Når temaet om energi i by og bolig kommer Danmark rundt, kommer det i særdeleshed til at handle om gode idéer til energibesparelser i hjemmet, på farten og i byen.

 
Kontaktinformation

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm, mobil 21 15 30 82
Chef for Plan og Kultur Åse Nielsen, mobil 21 52 36 83
Planlægger Jan Jessen, mobil 20 11 79 41