Frøgræsmarker ved offentlige veje

18.03.2021

Kære landmand
- har du en frøgræsmark, som støder ud til offentlig vej?

Nordfyns Kommune hjælper til med at minimere risikoen for at pollen fra grøftekantsgræs spreder sig til marker med frøgræs.

Dog skal du, som frøavler i år henvende dig, hvis du ønsker at der skal klippes til bagkant ved frøgræsmarker. Ved disse tilbagemeldinger bliver der klippet grøftekanten helt til bagkant inden frøspredningen af græsfrø fra grøftekanten til marken bliver et problem.

Så hvis du ønsker at få slået rabatten langs dine frøgræsmarker, skal du give os besked.

Der bliver ikke klippet til bagkant ved frøgræsmarker, hvis ikke vi har en henvendelse.

Send en mail til vejogpark@nordfynskommune.dk. Du skal oplyse præcist, hvor marken ligger. Vi skal bruge: vejnavn og matrikelnummer på marken (evt. markkort) samt et mobil nummer til dig.

Vi skal have besked fra dig senest tirsdag den 14. april. kl. 12.00.

OBS: Giv gerne beskeden videre til din kollega!