Kære borgere og virksomheder

16.03.2020

COVID-19: De centrale myndigheder og regeringen indførte i sidste uge en række tiltag, der griber ind i den måde, kommunen fungerer på.

Som kommune bakker vi selvfølgelig 100 procent op om alle tiltagene. Hensigten er at passe godt på vores medborgere, blandt andet ældre med et svækket immunforsvar og andre svage borgere.

Vi gør alt, hvad vi kan, for at mindske generne for vores borgere og virksomheder. Helt i tråd med de centrale beslutninger opretholder vi service på en række vitale funktioner, blandt andet i sundhedsområdet og ældreplejen. Der er hurtigt arrangeret nødpasning til børn i skoler og daginstitutioner, hvor forældre ikke kan finde andre pasningsmuligheder. Og hele sundheds- og ældreplejeområdet fortsætter stort set uændret.

Derudover opretholder vi fuld service på en række andre områder, der er vigtige for vores borgere og virksomheder. Eneste forskel er, at kommunens ansatte arbejder fra hjemmeadressen. Det er fortsat fuld virksomhedsservice i Task Force Erhverv, på grundsalg både for borgere og virksomheder samt store dele af det tekniske område, herunder byggesager.

Jeg vil gerne sende en kæmpe ros til alle vores borgere. Vi møder kæmpe forståelse og hjælpsomhed fra alle sider. Det er bemærkelsesværdigt i lyset af de store forandringer, der vælter ind over jer i øjeblikket, og er med til at udfordre mange – uanset om det er forældre, der skal have en hverdag til at fungere, eller man er en virksomhed eller lønmodtager og bliver truet på levebrødet.

Jeg er sikker på, at vi overvinder udfordringerne sammen. Tak for jeres måde at være på.

I kan få det samlede overblik over vores service i ”nedlukningsperioden” på kommunens hjemmeside: www.nordfynskommune.dk.

Desuden er vi ekstra aktive på vores Facebookside i øjeblikket. Giv os et Like og få løbende opdateringer ind i dit feed, efterhånden som der sker nyt: https://www.facebook.com/nordfynskom/.

I kan fortsat kontakt os på mail, via borger.dk og på telefon på kommunens hovednummer.

Morten Andersen
Borgmester