Bibliotekerne er genåbnet, men det er Borgerservice ikke. Hvorfor nu det?

19.05.2020

En del spørger os om, hvorfor Borgerservice ikke har åbnet, når det nu fysisk er bygget sammen med bibliotekerne i Nordfyns Kommune.

I går var en dejlig dag. Kommunens tre biblioteker kunne igen slå dørene op og tage imod brugerne. Det var dejligt at se jer igen!

Vi forstår godt spørgsmålet om hvorfor Borgerservice ikke er genåbnet, men det er desværre ikke en mulighed. Statsminister Mette Frederiksen lukkede store dele af den offentlige sektor ned den 11. marts, bortset fra en række kritiske funktioner. Borgerservice er ikke regnet for en kritisk funktion.

Siden den store nedlukning har regeringen sammen med aftaleparterne besluttet en genåbningsplan, hvor flere kommunale serviceområder er åbnet, og i går var turen altså kommet til bibliotekerne.

I Nordfyns Kommune har vi valgt at placere vores Borgerservice sammen med bibliotekerne. Det fungerer rigtig godt. Men i de fleste andre kommuner er borgerservice en del af rådhusene eller en selvstændig funktion/bygning.

Det at borgerservice er fysisk placeret på bibliotekerne hos os, betyder desværre ikke, at vi som enkeltstående kommune kan tilsidesætte genåbningsplanen og gå solo ved at åbne for denne funktion. Her er vi underlagt de centrale myndigheders anvisninger og den vedtagne genåbningsplan. Åbnede vi som den eneste kommune på Fyn for denne funktion, ville vi hurtigt komme i en situation, hvor vi skal servicere borgere fra hele Fyn.

Husk på, at du kan klare langt de fleste opgaver foran computeren derhjemme eller via din tablet eller smartphone. Det sker på hjemmesiden borger.dk. Hvis du har akut behov for hjælp hos borgerservice, kan du ringe på kommunens hovednummer 64 82 82 82, så finder vi en løsning.