Sommerhilsen fra SSP (skole-social-politi) på Nordfyn

08.07.2019

Så nærmere sommerferien sig og som så ofte før på denne årstid oplever vi, at rigtigt mange børn og unge samles på skoler, legepladser, bålhytter, i parker og på grønne områder for at dyrke fællesskabet.

Når ungegrupper støjer, sviner eller har en adfærd, vi ikke bryder os om, er det vigtigt, at vi anskuer det som en fælles udfordring for hele lokalsamfundet.

I SSP har vi den overbevisning, at negativ adfærd, bedst løses gennem positive tiltag. Vi vil derfor opfordre alle til at søge den positive dialog med ungegrupperne og altid forsøge at være imødekommende.

Som forældre, er det en god ide at sætte grænser for de unge og lave klare aftaler. Forskningen I ungdomskulturer viser entydigt, at når forældre er tydelige og sætter grænser for de unge, så både drikker og ryger de mindre end deres kammerater, og de kommer ikke så ofte i uføre.

Vi håber, at I alle vil få en god sommerferie og en god snak med de mange søde unge mennesker, der færdes på gader og stræder.

Du er altid velkommen til at kontakte SSP i Nordfyns Kommune.
Hvis man er utryg, skal man dog kontakte politiet.

Du kan læse mere om SSP Nordfyn på kommunens hjemmeside.