Høring af Lokalplanforslag 2019-10, Nyt boligområde i Otterup

02.12.2019

Nordfyns Kommune fremlægger hermed forslag til
Lokalplan 2019-10, Nyt boligområde i Otterup, i offentlig høring i 5 uger

Formålet med lokalplanen

Lokalplanen er udarbejdet for at udvikle et nyt boligområde med ældrevenlige rækkeboliger i et grønt og trygt miljø.

Området er i Kommuneplan 2017 rammelagt og udlagt til centerområde med både bolig- og erhvervsformål, og udløser derfor ikke krav om kommuneplantillæg. Projektet kan dog ikke indeholdes i de to eksisterende lokalplaner, som området er omfattet af, og der er derfor udarbejdet en ny lokalplan.

Da der planlægges for en støjfølsom anvendelse (boliger), indeholder planen bestemmelser om støjsikring mod de omkringliggende erhverv, så de ikke begrænses af de nye boliger.

Se Forslag til lokalplan 2019-10, Nyt boligområde i Otterup

Offentlig høring

Planforslagene er i offentlig høring i 5 uger, fra den 2. december 2019 til den 6. januar 2020. I denne periode har alle mulighed for at komme med indsigelser eller ændringsforslag.

Indsigelser og ændringsforslag til forslagene skal sendes til Nordfyns Kommune, Østergade 23, 5400 Bogense eller via mail til: plan@nordfynskommune.dk , mærket ”Lokalplan 2019-10”, senest den 6. januar 2020.

Retsvirkninger

Når lokalplanforslaget er offentliggjort må ejendomme inden for planområdet ikke bebygges eller i øvrigt benyttes på en måde, der skaber risiko for en foregribelse af indholdet af den endelige lokalplan.

De midlertidige retsvirkninger er gældende indtil lokalplanen er endeligt vedtaget. Dog højst et år efter lokalplanforslaget er offentliggjort.

Når høringsfristen er udløbet kan Kommunalbestyrelsen under visse forudsætninger tillade en udnyttelse i overensstemmelse med lokalplanforslaget.

Miljøvurdering

Der er foretaget en miljøscreening af planforslaget iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer. På baggrund af screeningen har kommunen vurderet, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering. Denne vurdering begrundes med, at en ændring af byggemulighederne af arealet, som beskrevet i lokalplanen, ikke vil kunne få væsentlig indvirkning på miljøet, og at planen alene fastlægger anvendelse af et mindre område på lokalt plan.

Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljøvurdering offentliggøres sammen med planforslaget. Miljøscreeningen er vedlagt lokalplanen som bilag.

Klagemulighed

Kommunens afgørelse om, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering kan påklages til Planklagenævnet. Klagefristen er 4 uger fra offentliggørelsen.

Du klager via Planklagenævnet, som du finder via www.naevneneshus.dk Du logger på Klageportalen med NEM-ID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Nordfyns Kommune via Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900,- kr. for borgere og 1.800,- kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder.
I Klageportalen sendes din klage automatisk først til Nordfyns Kommune. Hvis Nordfyns Kommune fastholder afgørelsen, sender vi klagen videre til behandling i nævnet via Klageportalen. Du får besked om videresendelsen.

Planklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om Klageportalen, medmindre du forinden er blevet fritaget for brug af Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Nordfyns Kommune. Vi videresender herefter din anmodning til nævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt du kan fritages. Du er meget velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål til hvorvidt du kan fritages.
Afgørelsen kan indbringes for domstolene inden 6 måneder fra offentliggørelsen.

Planforslaget

Planforslaget kan ses via ovenstående link, via www.plandata.dk eller ved personlig henvendelse i Borgerservice på bibliotekerne i Bogense, Otterup og Søndersø.

Plan og Kultur
Otterup Rådhus
Rådhuspladsen 2
5450 Otterup