Rygestop

Til dig der er motiveret til at holde op med at ryge.

Føler du dig motiveret til at holde op med at ryge kan du kontakte Nordfyns kommune. Du vil inden for nogle dage blive kontaktet for en samtale om dine muligheder 

Under samtalen vil rygestoprådgiveren ud fra en faglig vurdering og sammen med dig finde den bedst mulige plan. Du i første omgang blive henvist til:

  1. App E-kvit
  2. Stoplinjen
  3. LIVA
  4. Rygestopundervisning i gruppe via video
  5. Rygestopundervisning individuelt forløb via video eller telefon
  6. Rygestopundervisning i grupper med tilstedeværelse
  7. Rygestopundervisning individuelle forløb med tilstedeværelse

App´en E-kvit

E-kvit er et program til alle, der ønsker at blive nikotinfri, røgfri eller blot vil vide mere om egen rygning.

E-kvit er udviklet i et samarbejde mellem Danmarks Apotekerforening, Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og Københavns Kommune.

Du får du 4 forskellige øvelser. Nogle gør dig klogere på, hvorfor du ryger. Andre giver dig indsigt i dit cigaretforbrug og hjælper dig til at ryge mindre. Når du er tilmeldt, får du støtte hver dag – fra din stopdato (som du selv sætter), til du er røgfri. Hjælpen kommer, når du har behov for den. Den er mest intens i de første uger af dit rygestop. Du modtager beskeder dagligt. I app’en finder du personlige beskeder, øvelser og videoer. På bloggen kan du udveksle erfaringer om rygestoppet med andre.

Stoplinien

I samarbejde med Nordfyns Kommune tilbyder STOPLINIEN et forløb af op til 8 telefoniske samtaler med en rygestoprådgiver. Tilbuddet er meget fleksibelt hvad angår tidspunkt, og der tages højde for dine individuelle behov og ønsker. 

Stoplinien.dk er udviklet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen for at informere borgere om rygning og rygestop – samt for at motivere og hjælpe rygere til at holde op med at ryge.

LIVA

Alt foregår online via din smartphone eller tablet. Du bliver vejledt maksimalt en gang om ugen efter de målsætninger om rygestop du har sat i samarbejde med din vejleder.

Rygestopundervisning i gruppeforløb via video

Dette kursus foregår via video, hvor du sammen med andre tilmeldte vil modtage rådgivning, mens du sidder i eget hjem. Dette rygestopkursus vil løbende være tilgængeligt for borgere i Nordfyns kommune

Rygestopundervisning individuelt forløb via video eller telefon

Undervisningen foregår igennem videosamtaler, hvor du via video mødes med en rygestopvejleder op til 6 gange. Første gang varer cirka 45 min., de efterfølgende gange varer cirka 30 min.  

Rygestopundervisning i grupper med tilstedeværelse

Nordfyns Kommune udbyder løbende rygestopkurser, hvor alle borgere og ansatte i Nordfyns Kommune, er velkomne til at deltage. Kontakt rygestoprådgiverne for nærmere information og tilmelding.

Rygestopundervisning individuelle forløb med tilstedeværelse

De foregår med samtaler, hvor du mødes med en rygestopvejleder op til 6 gange. Første gang varer cirka 45 min., de efterfølgende gange varer cirka 30 min. Mødestedet aftales med rygestoprådgiveren. 

Kontakt rygestoprådgiverne i Nordfyns Kommune og hør hvordan du kommer i gang med dit rygestop.

Find andre gratis tilbud ved at følge links nederst på siden.


Siden blev sidst opdateret 17.07.2020 af indholdsansvarlig BLN

Kontakt

Rygestoprådgiver

Tlf.: 29 37 35 79


Telefontid

Onsdag 7.30 – 11.00

Torsdag 11.00 – 13.30