Venskabskommuner

Fra 2018 varetager Foreningen NORDEN, Nordfyn, venskabssamarbejdet, som fremover videreføres uden kommunal deltagelse i Nordfyns Kommune.

De fire venskabskommuner er: Svelvik i Norge, Vadstena i Sverige, Vesturbyggd i Island og Nådendal i Finland.

Det første officielle venskabsbesøg går helt tilbage til 1949, hvor Gammel Bogense Kommune havde besøg af Vadstena og Nådendal. Året efter foregik besøget i Nådendal, hvor kommunen også var repræsenteret. Siden da har der været venskabsbesøg hvert år.

Ud over medlemmer fra foreningen Norden, vil to unge fra Nordfyn Gymnasium have mulighed for at deltage i det årlige venskabsbesøg. Det er som regel Nordfyns Gymnasiums elevråd, der udpeger de unge, der deltager i rejserne. De unge skal være bosiddende i Nordfyns Kommune og repræsentere begge køn, hvis muligt. Foreningen Norden skriver en rapport om deres oplevelser, som vil være tilgængelig på hjemmesiden efter rejsen.

Foreningen NORDEN

Foreningen NORDEN blev oprettet i skyggen af første verdenskrig i 1919. Formålet var at indlede et fælles samarbejde ved at sætte fokus på sprog, kulturer, historier og samfundsliv i de nordiske lande. Samarbejdet blev oprettet for at skabe en fælles forståelse for hinanden i håb om at undgå endnu et krigsmareridt.

Foreningen NORDEN, der arbejder ud fra mottoet ”kendskab giver venskab” hjælper de nordiske byer med at mødes på tværs af landegrænser. Foreningen skaber mulighed for mellemfolkelig kontakt mellem byerne i form af besøg hos hinanden, og den medvirker til at fremme kendskabet til byernes samfundsforhold og kulturer.

Læs mere:

Siden blev sidst opdateret 13.03.2020

Kontakt

Foreningen NORDEN
Nordfyn afdelingen
v/Formand Svend-Erik Errebo-Hansen
Æbeløgade 12

Tlf.: 64 81 20 75

Send os en almindelig e-mail