Nordfynske miljøpriser

Igen i 2021 uddeler Nordfyns Kommune 3 årlige miljøpriser til virksomheder, frivillige og skoleklasser/
institutioner.

Priserne bliver uddelt hvert forår, til dem, der har gjort en særlig indsats for miljøet i det forgangne år.

For at vinde skal man indstilles som kandidat. Alle kan indstille egen eller andre virksomheder, frivillige og skoleklasser/institutioner til prisen.

Kandidater skal indstilles via selvbetjeningsløsning (Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her: www.nordfynskommune.dk/databeskyttelse).

Nordfyns Kommunes Miljøpris 2021

Priserne blev uddelt første gang i foråret 2019.

Hvilke kriterier er der for udvælgelse?

Vinderne af miljøprisen vil være den virksomhed, frivillige og skoleklasse/institution, der i det forgangne år har vist et særligt initiativ for at beskytte miljøet på Nordfyn. 


Dette vurderes ud fra:


  • Effekt for miljøet - at der er en målbar effekt på kort eller lang sigt for en miljømæssig problemstilling, som er relevant i det nordfynske område. 

  • Engagement bredt i virksomheden/organisationen/institutionen/klassen - at initiativet understøtter fællesskabet og sker gennem samarbejde såvel internt som eksternt. 

  • Opfindsomhed - at initiativet er nemt, smart, nytænkende eller noget helt andet samtidig med at det har en effekt for det liv, der leves på Nordfyn.

Hvad kan man vinde?

Vinderne vil modtage et synligt bevis for indsatsen i form af et diplom og en mindre erkendtlighed. Gevinsten afstemmes i forhold til vinderen og kan være et arrangement eller midler til et arrangement.

Hvornår og hvor offentliggøres vinderne?

Virksomheder:

Vinderen af den Nordfynske miljøpris for virksomheder offentliggøres på NEET's generalforsamling, som normalt ligger i marts måned.
(NEET = Nordfyns Event, Erhverv og Turisme)

Frivillige:

Vinderen af den Nordfynske miljøpris for frivillige uddeles til Nordfyns Kommunes årlige fejring af kultur- og fritidslivet. Link til fejring af kultur- og fritidslivet.

Skoler/institutioner:

Vinderen af den Nordfynske miljøpris for skoler/institutioner offentliggøres på den pågældende institution ved et annonceret arrangement.

Hvem kan indstille kandidater til miljøprisen?

Alle kan indstille egen eller andre virksomheder, frivillige og institutioner/skoleklasser til prisen.
Gennem det daglige arbejde er det muligt for administrationen og den politiske kreds at indstille kandidater til miljøpriserne.
Udvælgelse af kandidater til at modtage prisen foretages af formand samt næstformand for Teknik- og Miljøudvalget samt repræsentanter fra administrationen.

Hvornår lukker vi for indstilling af kandidater til prisen?

Virksomheder:

Kandidater kan indstilles indtil den 15. februar 2021.

Skoler/institutioner:

Kandidater kan indstilles indtil den 1. april 2021.

Frivillige:

Kandidater kan indstilles indtil den 1. april 2021.

Hvem har modaget prisen?

Modtagere af den Nordfynske Miljøpris:

Virksomheder

2020: Orkla i Søndersø

2019: Bogense Plast.


Frivillige

2020: Skovløkkens Forenede Stater

2019: Kirsten Boie, Bogense

Skoler/institutioner

2020: Nordfynsværkstedet

2019: Sletten Skole Afd. Nordvest

Baggrund for Nordfynske miljøpriser

Miljøpriserne skal være med til at synliggøre alle de gode initiativer, som foretages på virksomheder, af frivillige og på kommunens institutioner og skoler med henblik på at passe på miljøet både for vores egen skyld, men også for de fremtidige generationer. Ligeledes skal priserne give plads til og udbrede de gode ideer, vi gør i vores hverdag.

Siden blev sidst opdateret 21.01.2021 af indholdsansvarlig METTEP

Selvbetjening

Indstil en kandidat
til den Nordfynske miljøpris

Personoplysninger

De personoplysninger du giver os, når du indsender ovenstående formular/blanket, bruger vi udelukkende til behandling af den specifikke service, beskrevet på denne side. Læs evt. mere om Databeskyttelse.