Digitale børn og unge har brug for voksne

27.02.2019

Søndersøskolen inviterer til et spændende foredrag tirsdag den 5. marts kl. 19.00 med den kendte forfatter og rådgiver i sociale medier og kommunikation Lykke Møller Kristensen. Sted: Søndersøskolen, Nordmarksvej 2, 5471 Søndersø

Umbrella-sag, mobning online, Fortnite, Fake news og skærmafhængighed. Der er efterhånden stort fokus på de mange konsekvenser af børn og unges brug af sociale medier og spil i medierne. Hver uge dukker nye problematikker op.

Men hjælper vi reelt børn og unge ved udelukkende at fokusere på problemerne, og hvilke erfaringer kan vi bygge på til at skabe gode og bevidste social medie brugere hos børn helt ned til 5 års alderen?

Forfatter og rådgiver i sociale medier og kommunikation, Lykke Møller Kristensen, har researchet i emnet i de seneste fem år. Hun har gennemgået studier, forskning samt foretaget mere end 400 interviews med børn og unge samt skrevet to bøger om emnet. Hun er desuden mor til tre børn i alderen 12 til 18 år, og det var deres oplevelser på sociale medier, der gjorde hende opmærksom på, at vi ikke har givet børn en digital forståelse. Undervejs i hendes arbejde har hun set, at det ikke mindst skyldes, at vi som voksne heller ikke selv har den.

"Børn er ikke digitalt indfødte. Det er det største svigt at kalde dem det," siger hun og eksemplificerer ved at pege på de efterhånden mange beviser, der er på børn og unges manglende forståelse af deres digitale færden. Såvel som på voksnes manglende forståelse.

Hun ser dog også mange lyspunkter og fortæller, at løsningerne ofte ligger lige for, men at vi har svært ved at få øje på dem, fordi vi komplicerer tingene i den digitale udvikling.

Det vil hun fortælle om på foredraget på Søndersøskolen den 05.03. kl. 19.00-21.00 hvor alle er velkomne både elever, forældre og andre interesserede. Her gennemgår hun blandt andet en tidslinje med alderstrin og viser, hvordan man som forældre og skole kan sætte ind på de forskellige alderstrin. Hun inddrager også forskning og perspektiverer til hverdagen samt fokuserer ikke mindst på løsninger. Uanset om man er forældre til en, der lige er startet på sociale medier eller forældre til flere børn, der er godt i gang på både sociale medier og spil.

"Vi skal gøre noget andet i morgen, end vi gjorde i dag. Det viser alle resultater," siger hun og fastslår, at det sagtens kan lade sig gøre.

Forfatter og rådgiver i sociale medier og kommunikation Lykke Møller Kristensen

Skoleleder Jan Møller-Iversen, Søndersøskolen, mobil 30 59 15 24