Nordfynsk bevaringspris uddelt for første gang

07.10.2020

To bygningsejere på Nordfyn blev mandag de glade vindere af Nordfyns Kommunes 'Bevaringspris 2020'. Bevaringsprisen uddeles som en anerkendelse for et flot renoveringsarbejde af en bevaringsværdig bygning.

Nordfyns Kommune uddelte mandag for første gang en særlig pris, der skal synliggøre og hædre vellykkede renoveringsprojekter på bevaringsværdige bygninger. Med præmieringen ønsker kommunen at sætte fokus på bygningsbevaring og kulturarv, og ikke mindst give ejerne af de velbevarede bygninger en særlig anerkendelse for det gode arbejde.

I kategorien 'Bolig' vandt ejeren af Jernbanegade 5 i Otterup, og i kategorien 'Erhverv' tog ejeren af Bredgade 14 i Skamby stikket hjem.

Det var formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm, der overrakte bevaringsprisen til vinderne. Han udtaler:

- Vi har mange bygninger på Nordfyn, der er både velbevarede og bevaringsværdige. Vi er meget taknemmelige for, at vores borgere er med til at passe på de bevaringsværdige bygninger og dermed også vores fælles historie. Bygningskulturarven er en del af den nordfynske identitet og kernefortælling. Vinderbygningerne er nogle fine eksempler på, hvordan man med nænsom hånd kan genskabe og forbedre bygninger, så de fremstår i flot stand med høj kvalitet i både materialevalg og håndværksarbejde.

Næstformand for Teknik- og Miljøudvalget Brian Lebæk supplerer:

- Vores kulturarv er vigtig i forståelsen af, hvem vi er, og det gælder også for en kommune. Det er derfor afgørende at vi, i samarbejde med vores borgere, tager arbejdet med at bevare og synliggøre kulturarven alvorligt - til glæde for os selv, vores turister og for kommende tilflyttere.

De to vindere modtog en plakette, et diplom og et beløb på hver 5.000 kr. for deres flotte indsats. Bevaringsprisen vil fremover blive uddelt årligt på Arkitekturens Dag - den første mandag i oktober.

Foto: Jernbanegade 5 i Otterup.

Anders Thingholm sammen med

Egon og Birgitte Rasmussen.Ejeren har selv stået for renoveringsarbejdet.

Foto: Bredgade 14 i Skamby.

Anders Thingholm sammen med
Robin og Malene Jakobsen. Det praktiske arbejde er udført af lokale håndværkere.

Anders Thingholm, Formand for Teknik- og Miljøudvalget, 21 15 30 82

Brian Lebæk, Næstformand for Teknik- og Miljøudvalget, 24 68 73 36