REMA 1000 i Søndersø får virksomhedspris

27.03.2019

REMA 1000 er en mønstervirksomhed, når det gælder om at tage et medansvar for, at ledige får en kærkommen chance på arbejdsmarkedet. Derfor modtager butikken dette års virksomhedspris fra Arbejdsmarkedsudvalget i Nordfyns Kommune.

Købmand og indehaver Morten Kofoed og souschef Laura Nielsen modtager årets Virksomhedspris. Her fotograferet sammen med næstformanden for Arbejdsmarkedsudvalget Peder Svensson, der overrakte prisen. Foto: Søren Nielsen

Det er 10. gang at prisen uddeles, og med prisen ønsker Arbejdsmarkedsudvalget at synliggøre og anerkende de gode initiativer og løsninger for ledige, sygemeldte og flygtninge, som de lokale virksomheder er med til at gøre til virkelighed.

Netop det at inkludere ledige på arbejdsmarkedet, er REMA 1000 i Søndersø noget nær verdensmestre i. Det var næstformanden for arbejdsmarkedsudvalget Peder Svensson, der overrakte prisen.

At valget i år er faldet på REMA 1000 i Søndersø skyldes især, at virksomheden gør et stort arbejde for at indsluse ledige, der af den ene eller anden grund har svært ved at komme ind og opnå fodfæste på arbejdsmarkedet. Han adresserede sin tale til købmand og indehaver Morten Kofoed, og souschef Laura Nielsen.

- Morten og Laura formår sammen med deres medarbejdere og kollegaer at skabe et inkluderende og trygt arbejdsmiljø, der både tager hensyn til den enkeltes udfordringer, og oplærer ledige i jobfunktioner, der efterspørges på arbejdsmarkedet. Og det gør de selvfølgelig under hensyntagen til virksomhedens daglige drift, simpelthen ved at have hjertet med og forholde sig til det menneske, de står overfor. Det er opskriften på en succes, der i mange tilfælde ender med, at ledige kommer i job, bliver en del af et arbejdsfællesskab og kan forsørge sig selv og deres familie, sagde næstformand Peder Svensson blandt andet.

Sammen med et diplom modtog REMA 1000 Søndersø et maleri, udført af Søren Søndergaard fra Veflinge.

Tidligere modtagere af Virksomhedsprisen:

2017: CRH Concrete A/S

2016: Haarslev Industries A/S

2015: Meny Bogense

2014: Poul Rasmussen A/S Bygge- og Ingeniørfirma

2013: Bogense Plast A/S

2012: Senmatic A/S

2011: KiMs A/S

2010: MT Miljøteknik ApS

2009: JK Byg og Montage ApS.

Næstformand for Arbejdsmarkedsudvalget Peder Svensson, mobil: 30 56 03 95

Arbejdsmarkedschef Søren Nielsen, mobil 24 96 89 82