Nordfyns Kommune certificerer medarbejdere i "Tryghedscirklen"

24.01.2019

Personale fra Sundhedsplejen og dagtilbuddene var blandt deltagerne på det netop afholdte fire dages intensive  kursus "Circle of Security - Parenting, COS-P" - oversat til dansk Tryghedscirklen - forældredelen.  Kurset blev holdt fra d. 14. til d. 17. januar på Tingstedet i Søndersø.

COS-P er en metode til at arbejde med den trygge tilknytning mellem forældrene og barnet. At give børn en tryg tilknytning fra starten af livet har afgørende betydning for, hvordan barnet klarer sig som voksen.

Nordfyns kommune har derfor stort fokus på evidensbaserede metoder, som styrker en tidlig og forebyggende indsats, samtidig med at forældrene oplever tryghed ved et velkoordineret tværprofessionelt samarbejde mellem hjemmet, sundhedsplejen og dagtilbud.

Circle of Security er udviklet i USA i slutningen af 1990'erne og er siden videreudviklet i flere versioner. Metoden bruges med stor succes i store dele af verden og er nu også på vej i Nordfyns Kommune.

Forfatter og underviser Stig Torsteinson

Nordfyns Kommune havde held med tiltrække den internationale kapacitet, Stig Torsteinson,  til Nordfyn for at undervise i COS-P.

Stig Torsteinson er en meget anerkendt kursusholder, forfatter til flere fagbøger og superviser i Circle of Security hos Tilknytningspsykologerne.

På kurset deltog kursister fra hele landet. Nordfyns kommune satte rammen for fire spændende dage.

Som arrangør og facilitator var Skole og Dagtilbudsafdelingen i Nordfyns Kommune

Skole og Dagtilbudschef: Gitte Høj Nielsen, mobil 23 60 37 52
Chef for Børn og Familie Jesper Due Pytlick, mobil 91 16 61 42