Nyt rekreativt område ved Bogense Skovbæk indviet

10.04.2019

Et mylder af børn og flot solskinsvejr satte mandag en perfekt ramme om indvielsen af det nye rekreative område ved Bogense Skovbæk. Glade ansigter hele vejen rundt - og en del vådt tøj...

 
 

Ved det nye vandløb, som har fået navnet Bogense Skovbæk, er et nyt rekreativt område skudt op. Her kan børn og barnlige sjæle få leget med vand, testet balanceevnen, få sved på panden og lære lidt om naturens liv i gamle egetræer.

 

Området er opstået i forbindelse med Klimaprojekt Bogense Bybæk , og netop klimatilpasning er et tema for den måde, området er tænkt på. Der er etableret en vandbane, som indbyder til leg med vand, samtidig med at den fortæller historien om klimaprojektet.

 

Også for de voksne

Det var formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm, der klippede snoren til det nye anlæg.    

    - Det er et flot område, som indbyder til samvær og aktivitet på tværs af aldre. Jeg håber, at rigtig mange mennesker vil tage turen forbi Fredskoven i Bogense i løbet af sommeren. Området er ikke kun for børnene. Også de voksne har gavn af at bevæge sig, og det har dee rig mulighed for her, siger Anders Thingholm.

 

Vand er temaet

Vand var hovedtemaet ved mandagens indvielse. Børnehaven Skovhuset var inviteret, og de mødte op med 45 begejstrede børn. De havde meget svært ved at vente med at tage områdets elementer i brug. Da snoren blev klippet, løb de ned mod vandbanen. Der var højt humør og glade ansigter hele vejen rundt. Og en del vådt tøj!

 

Her finder du området

Det rekreative område er placeret mellem kolonihaverne, Bogense Skovbæk og Kristianslundsvej. Skovområdet er blevet afskåret fra resten af Fredskoven, da Kommunen i 2017 gravede det nye vandløb i forbindelse med Klimaprojekt Bogense Bybæk. Bogense Skovbæk leder i dag regnvand udenom Bogense by og omegn, når det regner kraftigt.

 
Kontaktinformation

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm, mobil: 21153082 / 24828912
Chef for Natur og Miljø Mette Højby, mobil 29 74 33 84