Højdespringer: Nordfyns Kommune har Danmarks fjerde bedste erhvervsklima

03.09.2018

Nordfyns Kommune er årets højdespringer i DI's Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse 2018. Kommunen går hele 44 pladser frem til en samlet placering som nr. 4 på DI's rangliste.

 
 

Nordfyns Kommune udmærker sig især ved at tilbyde Danmarks bedste kommunale sagsbehandling, der bl.a. handler om udførelsen af sagsbehandlingen af miljø- og sygedagpengesager.

 

Borgmester Morten Andersen: "Vi er selvfølgelig begejstrede over, at en vi har fået en så flot måling. Vi høster frugten af de frø, vi såede for en årrække tilbage. Her satsede vi over en bred front på at forbedre vores erhvervsservice, og det er det, der giver pote nu". 

 

Sidste år rykkede kommunen 11 pladser frem og kunne fejre sin hidtil bedste placering som nr. 48. Nu tager kommunen et kæmpespring ind på pladsen som nr. 4.

 

"Det er meget glædeligt og imponerende, at Nordfyns Kommune bevæger sig langt op ad DI-listen og nu ligger i den absolutte top. Politikere og embedsmændene har i Nordfyns Kommune været dygtige til at opbygge en hurtig og kompetent sagsbehandling samtidig med, at de har en god kontakt til bredden af det lokale erhvervsliv", siger formand for DI Fyn Poul Strandmark.

 

Også hos Nordfyns Erhverv og Turisme høster resultat glæde: "Vi oplever et tæt og åbent samarbejde mellem kommune og de lokale virksomheder, og det er bl.a. det samarbejde, som virksomhederne kvitterer for i deres besvarelser", siger formand Jimmy Rasmussen.

 

Fremgangen hviler på samarbejde

Ifølge Morten Andersen er forlklaringen på successen især et forbilledligt samarbejde mellem

virksomhederne og kommunen. Nordfyns Kommune besluttede tilbage i 2013 at samle sin

erhvervskontakt i Task Force Erhverv. Det betyder, at virksomhederne kun skal henvende sig

ét sted, når de skal i kontakt med kommunen.

 

"Flere og flere får kendskab til vores Task Force, og vi oplever sågar, at virksomhederne er begyndt at reklamere for det indbyrdes. Det viser, at virksomhederne har taget Task Force Erhverv til sig og ser det som noget meget velfungerende", siger Morten Andersen.

 

Danmarks bedste i bredbånd og mobildækning

Et andet væsentligt bidrag til den flotte placering er "kommunens indsats for at sikre bredbånd og mobildækning", hvor Nordfyns Kommune indtager pladsen som Danmarks bedste. Her skyldes den flotte placering utvivlsomt kommunens frivillige bredbåndsambassadører, der har arbejdet energisk for at sikre bredbåndsdækning til kommunens landområder. Kommunen har en placering som nr. 17 af landets kommuner målt på andel af befolkning, som har adgang til minimum 100 Mbit/s forbindelse.

 

Cirka 40 virksomhedsbesøg årligt

Task Force Erhverv besøger sammen med borgmesteren op mod 40 virksomheder årligt. Ofte deltager også Nordfyns Erhverv og Turisme samt kommunens topledelse. Det er

virksomhederne, der bestemmer dagsordenen, og det giver en værdifuld indsigt i, hvad der

rører sig hos dem, og hvad deres aktuelle udfordringer er.

 

"Det skinner igennem, at der er en generel positiv stemning omkring det at drive virksomhed i

vores kommune, men også en ærlighed i forhold til ting, vi kan gøre bedre. Det giver en sund dialog, som er med til at udvikle os og den service, vi leverer", siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen.

 

Han roser samtidig kommunens medarbejdere, der leverer god sagsbehandling til tiden.

"Intet af det her var muligt, hvis ikke vores medarbejdere leverede i den grad, som de gør.

Vores erhvervsservice er en topprioritet på alle niveauer, og det skinner igennem i det daglige arbejde", siger Morten V. Pedersen.

 

To vigtige målinger peger i samme retning

Tidligere på året placererede Dansk Byggeri Nordfyns Kommune som den bedste kommune

på Fyn og som nr. 23 i landet. Den nyeste måling fra Dansk Industri bekræfter billedet af, at erhvervsservicen fungerer rigtig godt i Nordfyns Kommune.

 

 
Kontaktinformation

Borgmester Morten Andersen, 40 40 24 47
Formand for Nordfyns Erhverv og Turisme Jimmy Rasmussen, 26 17 20 88
Kommunaldirektør Morten V. Pedersen, 20 31 26 84