Nordfyns Kommune: Velbesøgt håndværkermøde

31.10.2018

Der var godt 70 deltagere til håndværkermødet, der i år blev holdt på Otterup Rådhus. Håndværkermødet er en årlig begivenhed, og årets møde var det hidtil bedst besøgte.

 
 

Successen beroede måske på, at håndværkerne selv havde været med til at sammensætte programmet. Som noget nyt havde Nordfyns Kommune valgt at invitere tre håndværkere ind i "maskinrummet" for at komme med input til programmet.

    - Ved at inddrage håndværkerne til at komme med input har vi fået et indhold, som har appelleret til målgruppen. Det er helt sikkert en arbejdsform, vi vil vende tilbage til, når vi skal planlægge de fremtidige håndværkermøder, siger borgmester Morten Andersen.

 

Et varieret program

Efter en velkomst fra borgmester Morten Andersen orienterede kommunaldirektør Morten V. Pedersen om kommunens anlægsbudget og pulje til vedligeholdelse af kommunale ejendomme mv. Med de drifts- og anlægsprojekter, der er relevante for de lokale håndværkervirksomheder, udgør de samlede bevillinger ca. 80 mio. kr. ud af den samlede ramme på 91,5 mio. kr.

    - Ved at holde virksomhederne tæt orienteret om de opgaver, der er på vej, giver vi dem muligheden for at være bedst muligt forberedt. Det er blandt andet det, vi bruger håndværkermøderne til, ligesom vi iøvrigt også informerer om det i ErhvervsInfo, siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen.

    ErhvervsInfo er en info-mail, som alle virksomheder og andre interesserede kan abonnere på. 

 

Læge Nanna Kirkebjerg fra Luciaklinikken, Dallund Slot, fortalte om, hvordan nerve- og sansesystemet påvirker os, hvordan det kan blive svækket, og hvordan det igen kan styrkes. Desuden fortalte Nanna om, hvordan de på Luciaklinikken behandler personer med stress.

    Dernæst kom iværksætter Paw Cortes på banen. Han fortalte levende om, hvordan han tidligere startede op som iværksætter, havde stor succes, solgte sin virksomhed, holdt en pause og igen for et par år siden startede egen virksomhed, NCT Offshore, der ligesom hans tidligere virksomhed er specialiseret i at lægge søkabler. 

 

Dialogen og samarbejdet skal hele tiden udvikles

Efter indlæggene var der debat i workshops, hvor deltagerne blandt andet diskuterede samarbejdet mellem de nordfynske virksomheder og kommunen. I samtlige grupper var der repræsentation fra håndværkervirksomheder, kommunalbestyrelsen og administrationen.

    Der var gode bud på, hvordan kommunen kan styrke samarbejdet. ligesom der var idéer til, hvad virksomhederne selv kan gøre for at bidrage til samarbejdet. 

    - Vi ønsker hele tiden at udvikle vores dialog og samarbejde med virksomhederne. Efter virksomhedernes tilbagemeldinger at dømme er vi på rette spor, men selvfølgelig kan vi blive endnu bedre. Derfor er vi glade for alle de input, vi fik på mødet, siger borgmester Morten Andersen.

 

Udover de mange deltagere fra de lokale håndværkervirksomheder var også kommunalbestyrelsen talrigt repræsenteret.

 
Kontaktinformation

Borgmester Morten Andersen, 40 40 24 47

Kommunaldirektør Morten V. Pedersen, 20 31 26 84