Morud: Kom til temadag om natur og grøn omlægning

13.08.2019

Kom og oplev et spændende, sjovt og lærerigt arrangement om de 17 Verdensmål, fyldt med aktiviteter og konkurrencer for både børn og voksne.    

 
 

Denne temadag kommer til at handle om, hvordan vi borgere kan være med til at bremse klimaforandringerne. Arrangementet besøges desuden af Jesper Theilgaard, som er meteorolog, klimaekspert, foredragsholder og tidligere vejrvært. Jesper vil holde et spændende oplæg om klimaets tilstand. 

 

Klimaforandringerne er en realitet. Vi kan ikke stoppe dem fuldstændig, men vi kan i fællesskab gøre en indsats for at bremse dem. Verdensmål 13 handler dels om, at vi skal bremse klimaforandringerne og dels om, at vi skal styrke vores modstandskraft mod de forandringer, der ikke længere kan undgås.

 

Om temaet

Lokalt kan vi bidrage til at løse et globalt problem ved at nedbringe vores CO2-udslip. "Mange bække små gør en stor å" og alle små tiltag tæller. Vi kan desuden hjælpe ved at beskytte naturen omkring os. Naturen er nemlig på et utal af måder en vigtig faktor i forhold til CO2-regnskabet. Som et eksempel optager og lagrer træer enorme mængder CO2 fra atmosfæren. Derfor kan det få stor betydning, hvis vi gør noget så enkelt som at plante nogle flere træer i vores haver, i parkerne i byen og i skovområder.

 

Når temaet om NATUR OG GRØN OMLÆGNING kommer Danmark rundt bliver der sat fokus på, hvordan vi som borgere kan være med til at bremse klimaændringerne. Der vil blive et særligt fokus på naturens afgørende rolle i denne kamp.

 

HVOR OG HVORNÅR:

Lørdag den 24. august 2019, kl. 10.30-14.30 på boldbanen bag Langesø Hallerne, Morud

Oplæg ved Jesper Theilgaard, kl. 14.00-14.30

 

Naturvejleder Jesper Christensen vil vise kommunens "grejbank" frem. Store som små har mulighed for at gå på opdagelse i grejbanken og afprøve de forskellige ting i området omkring Langesøhallen. Grejbanken er åben fra kl. 10.30 til 14.30.

 
Kontaktinformation

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm, mobil 21 15 30 82
Chef for Plan og Kultur Åse Nielsen, mobil 21 52 36 83
Planlægger Jan Jessen, mobil 20 11 79 41