Ny undersøgelse fra Region Syddanmark: Nordfyns borgere er tilfredse med livet

10.09.2018

En undersøgelse af nordfynboernes syn på egen sundhed, tryghed og tillid, arbejde, fritid og familieliv viser, at flere end seks ud af ti er meget tilfredse med livet. Undersøgelsen fra Region Syddanmark viser også, at par uden børn er mest glade for tilværelsen.

Borgerne i Nordfyns Kommune er godt tilfredse med livet. I en ny analyse af syddanskernes livskvalitet har Region Syddanmark spurgt 1.060 borgere i kommunen om alt fra økonomi til tillid til andre og tilfredshed med hverdagen.

Og her svarer 61,2 procent, at de er meget tilfredse med deres livskvalitet. Nordfynboerne vurderer også eget helbred højt, er godt tilfredse med arbejdslivet og oplever høj økonomisk tryghed.

Det glæder naturligvis borgmester Morten Andersen (V):

- Det er dejligt at læse, at vores borgere generelt er tilfredse med tilværelsen, glade for arbejdslivet og har et godt helbred. Vi arbejder hver eneste dag på at gøre rammerne bedre for borgerne, så de kan leve det liv, de gerne vil, siger han og fortsætter:

- Men analysen afslører også, at der er nogle steder, hvor vi kan og skal gøre det bedre. Vi ligger lidt lavere end gennemsnittet, når det gælder mulighederne for fritidsaktiviteter, men det forventer vi blandt andet, at de senere års opgradering af vores halfaciliteter og kunstgræsbaner vil ændre på.

Rigdom skal give rigere livskvalitet

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) mener, at viden om syddanskernes livskvalitet skal bruges til at skabe bedre livsforudsætninger.

- Lige nu oplever vi stor vækst og økonomisk fremgang i hele landet, og vi ved, at folk i beskæftigelse har bedre liv, bedre helbred og er mindre ensomme. Det kan vi også se i Nordfyns Kommune, hvor der er stor tro på fremtiden også hos de, der står uden for arbejdsmarkedet i dag, siger Stephanie Lose og tilføjer:

- Politik handler om at give alle bedre muligheder for at leve et godt liv, og ét af de steder, vi fra regionens side kan være med til at påvirke rammerne, er ved at sikre alle borgere en læge tæt på, hvor de bor, siger hun.

Fakta
Syddanskernes Liv er en serie, der måler danskernes livskvalitet i alle regionens 22 kommuner. Region Syddanmark og de syddanske kommuner udgiver den med støtte fra Trygfonden og data fra Danmarks Statistik.

Resultaterne fra Nordfyns Kommune er baseret på data og interview med 1.060 borgere i Nordfyns Kommune.

Der er spurgt til borgernes sundhed, tryghed, tillid, arbejde, fritid og familieliv.

Små forskelle i tallene for Nordfyns Kommune sammenlignet med regionsgennemsnittet eller øvrige kommuner skal tolkes med varsomhed pga. den statistiske usikkerhed.

Læs publikationen

Stephanie Lose (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark, mobil 25 33 09 82