Omkring 90 nye helårssheltere er på vej ved de fynske kyster. Nordea-fonden støtter med 1 mio. kr.

09.11.2018

1 mio. kr. til at styrke mulighederne for naturoplevelser ved de fynske kyster. Det har fem fynske kommuner netop fået fra Nordea-fonden til projektet 'Helårssheltere på Fyn', der resulterer i omkring 90 nye og moderne sheltere nær kysterne flere steder på Fyn. De fem kommuner er Nordfyns, Assens, Kerteminde, Middelfart og Nyborg kommuner.

Med støtten fra Nordea-fondens kystpulje, kan kommunerne nu sætte gang i projektet 'Blå Støttepunkter - Helårssheltere omkring Fyn', der har været på tegnebrættet siden april 2016.

Projektet er et samarbejde mellem de fem kommuner, og der bliver bygget ca. 90 moderne helårssheltere i et unikt designkoncept langs den 300 km lange kyst i de fem fynske kommuner.

Mette Landtved-Holm, formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune siger:

- Vi arbejder på at gøre vores skønne natur tilgængelig for alle, der har lyst til friluftsoplevelser. Den ambition understøtter det her projekt til fulde, og derfor er vi meget glade for at være med. Det passer som fod i hose med vores friluftsstrategi og vores vision om, at det altid skal være let at træffe det sunde valg i vores kommune.

Enestående mulighed for at tage på aktiv ferietur Fyn rundt

De mange sheltere bliver fordelt på ca. 35 pladser med 7-10 km. afstand rundt om i kommunerne. Afstanden mellem de planlagte nye sheltere og allerede eksisterende sheltere i kommunerne, gør det muligt at planlægge en aktiv ferietur hele vejen rundt om Fyn. Fx i kajak, på gåben eller på cykel fra shelter til shelter.

Shelternes design er inspireret af designet på de sydfynske sheltere, som blev opført i 2015. Shelterne bliver delvist lukkede, så de kan bruges uden for den traditionelle sheltersæson. Det vil blive muligt at åbne shelterne og lufte ud via døre og vinduer.

Kysten er klar

Nordea-fondens kystpulje på 50 millioner kr. uddeles til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster. Projektet er et ud af 65 projekter, som får støtte af Nordea-fondens kystpulje i denne omgang.

- Kysten er klar, og vi er glade for, at Assens, Kerteminde, Middelfart, Nordfyns og Nyborg Kommune vil være med til at skabe nye stærke fællesskaber rundt om Fyn, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

De fem kommuner har hver indskudt beløb i forhold til kommunens indbyggertal - i alt 5.000.000 kr. Med tilskud fra Lokale- og Anlægsfonden (LAG-MANK og LAG-SØM) samt Friluftsrådet er budgettet på 8.700.000 kr. Med Nordea-fondens Kystpuljes støtte vil budgettet ende på 9.700.000 kr.

De første sheltere ventes at stå klar til foråret 2019.

Mette Landtved-Holm, formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune, tlf. 61 19 15 27

Tine Wickers, kommunikationschef ved Nordea-fonden, tlf. 4070 3784

Kristine Lyngbo, formand for styregruppen Blå Støttepunkter, tlf. 2490 8720