Historisk godt samarbejde styrker fynsk erhvervsfremme

28.11.2018

9 fynske borgmestre står tæt sammen om at styrke det fynske erhvervsliv med en konkret plan for at skabe en sammenhængende og enklere fælles fynsk erhvervsfremme med afsæt i virksomhedernes behov og nøje tilpasset den fynske erhvervsstruktur. Det bliver Fyn kendt for, mener borgmestrene bag.

Samarbejdet mellem de fynske kommuner har historisk set nok aldrig været bedre end nu, og med ny sammenhængende erhvervsfremme får fynske virksomheder bedre vilkår fremover. Visionen er at samle fælles fynske erhvervsindsatser omkring det nye Erhvervshus Fyn, så det er skræddersyet Fyns erhvervs-struktur og sætter virksomhederne i centrum. Målet er udvikling, vækst og øget jobskabelse på Fyn.

- Det bliver noget, andre kommer til at kigge på, fordi det er erhvervsfremme, der hænger sammen og høster alle synergierne - til fordel for erhvervslivet, lyder det samstemmende fra de 9 fynske borgmestre.

I december får Danmark en ny lov for erhvervsfremme. Det har givet kommunerne en unik og oplagt mulighed for at gentænke den fynske erhvervsfremme.

- Med den nye lov får Fyn sit eget Erhvervshus Fyn, der med egen vækststrategi skal arbejde for udvikling i de fynske virksomheder. Det er et stærkt fundament at samle de fælles indsatser på, siger Borgmester Kenneth Muhs, Nyborg Kommune, som er blevet udpeget som formand for det nye Erhvervshus Fyn.

- Fyns 20.000 virksomheder udgør en væsentlig del af Fyns erhvervs- og vækstgrundlag, og når vi står sammen, står vi langt stærkere i at sikre gode rammevilkår for vores virksomheder og deres ansatte. Vores samarbejde om udvidelsen af E-20 har vist, at det batter at stå sammen, understreger Kenneth Muhs.

For virksomhederne bliver der lettere adgang til kompetent hjælp til forretningsudvikling. Målet er en enkel, enstrenget og gennemskuelig erhvervsfremme, der i mindre grad er begrænset af kommunegrænser og i højere grad kan profitere af Fyns samlede kompetencer.

Stærkere national stemme
Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel er udpeget til at repræsentere Fyn i Danmarks nye erhvervsfremmebestyrelse. På den måde får Fyn også en stærkere stemme nationalt på erhvervsområdet.

- Når vi står sammen på Fyn, har vi også en stærkere stemme udadtil. Vi vil på Fyn gerne være hjemsted for en national robotklynge og det kan det nye stærke fynske samarbejde være med til at realisere. Det er en indsats, der skal løftes nationalt, fordi det er vigtigt, at Danmark understøtter de industrier, som skaber fremtidens vækst og arbejdspladser, siger Peter Rahbæk Juel.

Sagen om den nye fælles fynske erhvervsfremme fremsendes nu til de fynske byråd i Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Nordfyn, Nyborg, Odense, Svendborg og Ærø kommuner, der i de kommende uger skal vedtage beslutningen.

Kenneth Muhs, Borgmester, Nyborg Kommune, tlf. 21 59 99 66
Peter Rahbæk Juel, Borgmester, Odense Kommune, tlf. 3051 3115