Nordfyns Kommune: 10. klasse flytter til Søndersø

08.01.2018

Fra august 2018 foregår 10. klasse i Nordfyns Kommune på det Nordfynske Campus i Søndersø, som også huser Nordfyns Gymnasium og VUC.

Arkivfoto -  Nordfyns Kommune

Hermed samles kommunens unge, som står over for at skulle vælge uddannelse, i et fælles ungemiljø, hvor de kan inspirere hinanden og blive inspireret af de mange uddannelser omkring dem.

"Vi ønsker at se 10. klasse som begyndelsen på en uddannelse i stedet for afslutningen på folkeskolen. Det perspektiv er meget nemmere at bevare, når de unge i hverdagen går sammen med andre unge, som også skal træffe et uddannelsesvalg. Det giver et fælles mindset, hvor fremtiden er i fokus", siger formand for Børn- og Ungeudvalget Anja Lund Kristensen.

I Nordfyns Kommunes  Vision 2021 er det et prioriteret indsatsområde at løfte uddannelsesniveauet for kommunens unge. For at understøtte arbejdet med at sikre uddannelse til alle har Nordfyns Kommune indgået driftsoverenskomst med Syddansk Erhvervsskole (SDE), så der herfra udbydes 10. klasse i Nordfyns Kommune.

Formand for Børn- og Ungeudvalget Anja Lund Kristensen (V), tlf.  21 59 84 16

Chef for Skole og Dagtilbud Gitte Høj Nielsen, tlf. 23 60 37 52