Stor tilfredshed med Nordfyns Kommunes erhvervsservice

12.02.2018

87% af virksomhederne i Nordfyns Kommune er tilfredse med den service, de får fra kommunen. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Erhvervsfremme har udarbejdet for Nordfyns Kommune. 

 

Foto fra et af årets virksomhedsbesøg, her hos Autodan i Otterup. Set fra venstre. Borgmester Morten Andersen, direktør for NEET Per Olesen, de to ejere af Autodan Karsten og Annette Allesø, samt kommunaldirektør Morten V. Pedersen. Foto: Marianne Greve

 

Undersøgelsen bygger på svar fra 106 virksomheder, der i løbet af 2017 har været i kontakt med Nordfyns Kommune, f.eks. i forbindelse med en byggeansøgning, en miljøgodkendelse eller et miljøtilsyn. Også virksomheder, der har samarbejdet med kommunens jobcenter, er blevet spurgt.

 

Nordfyns Kommune gennemfører undersøgelsen en gang om året for at følge med i, hvordan virksomhederne tager imod kommunens service.

- Vi skal understøtte, at virksomhederne kan udvikle sig og sørge for ikke at lægge sten i vejen for dem, men vi har samtidig en rolle i at sikre, at lovgivningen bliver fulgt. Jeg er glad for, at virksomhederne tager godt imod den måde, vi løser den opgave på, siger borgmester Morten Andersen.

 

Virksomhederne bliver blandt andet spurgt, om de er tilfredse med sagsforløbet hos Nordfyns Kommune, og svarene viser, at hele 88 % af deltagerne er tilfredse.

 

Den ene indgang virker

Ifølge direktør for Teknik, Erhverv og Kultur, Henrik Boesen, viser resultaterne, at virksomhederne har taget Task Force Erhverv til sig. Task Forcen er virksomhedernes ene indgang til kommunen, og den måde at kommunikere med kommunen på, passer åbenbart virksomhederne godt.

- Virksomhederne skal ikke bekymre sig om, hvor i vores organisation en bestemt opgave løftes, men alene til én indgang, og det er til at gå til. Flere og flere virksomheder tager Task Force Erhverv med i dialogen allerede i idefasen, før der etableres en ny produktionshal, eller igangsættes andre projekter, siger Henrik Boesen.

 

Projektleder Marianne Greve er i det daglige Task Force Erhvervs ansigt udadtil, men hun understreger, at indsatsen ikke mindst hviler på de mange kommunale sagsbehandlere, der arbejder med at løfte de konkrete opgaver.

- Det her kunne slet ikke fungere uden alle de kræfter, som hele vores organisation lægger i erhvervsservicen. Der arbejder en masse fagfolk bagved Task Forcen for at levere hurtig og korrekt sagsbehandling, siger Marianne Greve.

 
Kontaktinformation

Borgmester Morten Andersen, mobil 40 40 24 47
Direktør for Teknik, Erhverv og Kultur Henrik Boesen, mobil 40 76 43 64
Projektleder for Task Force Erhverv Marianne Greve, mobil 20 46 08 28