Kortfilm optaget på Nordfyn hitter stort i USA

22.08.2018

Kortfilmen Abu Adnan, der er produceret med støtte fra Nordfyns Kommune, har fået en enestående modtagelse i USA. Senest har filmen vundet festivalen Indy Shorts i Indianapolis, som kan blive adgangsbilletten til en Oscar-nominering.

Filmen er blevet til med støtte af Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune og er fortrinsvis optaget på nordfynske lokationer, blandt andet Bogense Skole, Nordfyns Cykellager, Dagli'Brugsen Veflinge og Bogense Genbrugsplads.

Producenten Sune Wahl er overvældet over, at filmen gør sig så godt på den internationale scene.

- Det er svært at få armene ned. Filmen har fået et langt større publikum, end vi havde turdet håbe på. Nu skal vi kæmpe videre for Oscar-normineringen. Der er stadig et godt stykke vej til LA og Oscar-statuetten,  men vi er stolte og beærede over bare at være nået hertil, siger han.

Nordfyn på den store scene

Abu Adnan har været vist på en lang række festivaler i USA, og "lille Nordfyn" er dermed blevet eksponeret på en helt uvant måde. Derfor er udvalgsformand  Mette Landtved-Holm også svært tilfreds med, at Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget i sin tid besluttede at støtte filmproduktionen med 25.000 kr.

-  Der er i den grad fokus på kreativ filmoptagelse på Fyn, lige fra Edit24 - hvor 4.-7. klasser producerer kortfilm og konkurrerer om priser - og til hele FilmFyn-universet. Udmærkelsen af Abu Adnan er med til at slå fast, at filmproduktionen på Fyn generelt er i en rivende udvikling, og at vi er med blandt de allerbedste, siger Mette Landtved-Holm.

Ifølge udvalgsformanden er Abu Adnan et godt eksempel på, at kulturen og kulturmidlerne bidrager væsentligt til brandingen af Nordfyn.

- Det er ikke hver dag, at vores små lokalområder bliver vist på den store internationale scene. Udover at det giver øget fokus på Nordfyn, så er det også dejligt at kunne støtte produktionen af en film, der trods et meget beskedent budget, kæmper med om en Oscar-norminering. Og så er det bare en film, der fortæller en menneskelig historie og rammer dig i sjælen, siger udvalgsformand Mette Landtved-Holm.

Ud over gennembruddet på den internationale scene har filmen også høstet anerkendelse i andre lande, herunder også Danmark. Blandt andet blev Abu Adnan topscorer med hele fire priser ved Ekko Shortlist Awards.

Læs også Ekko Shirtlist vinder går efter en Oscar-nominering

Historien

Abu Adnan handler om den syriske læge og flygtning Sayid, der sammen med sønnen har fået opholdstilladelse i Danmark. Her kæmper han med sproget i en fremmed kultur for at etablere en hverdag. Salim Assi, der spiller hovedrollen, er hjerteskærende, når han som flygtningefar prøver at begå sig i et helt nyt samfund.

Se filmen her:

Producent Sune Wahl, 61 10 54 20

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget Mette Landtved-Holm, 61 19 15 27