Fionaparken: Grunde genudbydes til nedsatte priser

26.04.2018

Byggemodningen Fionaparken i Bogense er færdig, og arbejdet med at etablere de rekreative anlæg på grunden er i fuld gang. Nu genudbyder kommunen byggegrundene til nedsatte priser.

Med en beslutning om en prisnedsættelse på såvel byhusgrunde som projektgrunde vil kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune booste grundsalget i Fionaparken. Beslutningen blev taget på et kommunalbestyrelsesmøde her til aften.

"Allerede nu tegner der sig et billede af, hvor dejligt et beboelsesområde Fionaparken kan blive. Jeg kender ikke til andre købstæder, hvor du kan bygge din boligdrøm i midten af byen med skole, marina, havnebad og strand bare et stenkast væk", siger borgmester Morten Andersen.

Projekt er på sporet igen

Siden første spadestik til byggemodningen blev taget for godt et år siden, er tidsplanen blevet forsinket, blandt andet fordi det entreprenørfirma, som stod for byggemodningen, gik konkurs.

Nu blæser der atter positive vinde over projektet. Regionen har taget grunden ud af sin forureningskortlægning. Alle udfordringer med kloakering og andre teknikaliteter er løst, og kommunalbestyrelsen har netop godkendt en ny prissætning, der giver en samlet prisreduktion på op til 30 procent på de 16 byhusgrunde og 5 projektgrunde.

Derudover har kommunalbestyrelsen tidligere besluttet, at seks af byhusgrundene skal lægges sammen til fire større grunde. På den måde imødekommer kommunalbestyrelsen et ønske fra interesserede købere. Samtidig er der åbnet op for, at der på disse større grunde kan bygges i ét plan med et bebygget areal på op til 140 m².

Projektgrunde: Spaden kan gå i jorden med det samme

Det er erhvervsmægleren home Erhverv Fyn, der står for formidlingen af de i alt fem projektgrunde til boligbyggeri, der bliver udbudt i Fioniaparken. Og her mærker man allerede stor interesse for de byggefelter, der kan erhverves samlet eller hver for sig.

"Det er helt naturligt, at der vil være bevågenhed for et så spændende område og projekt i midten af Bogense. Projektgrundende er for det første placeret helt ideelt. Derudover er spaden bogstaveligt talt klar til at gå i jorden med det samme. Desuden er projektgrundene i størrelser, så ikke alene de store projektudviklere, men også lokale håndværkere og entreprenører kan være med", siger erhvervsmægler Flemming Jørgensen fra home Erhverv Fyn.

Grundstørrelserne på projektgrundene ligger fra 1.300 til 3.000 m², og det betyder, at der kan bygges rækkehuse eller etageejendomme fra 800 til ca. 1.800 m², ligesom der kan bygges boligudlejningsejendomme eller ejerlejligheder.

Alt imens er gravemaskinerne i fuld gang med at etablere de rekreative anlæg på grunden. Arealerne vil blive vedligeholdt af kommunen, og de vil blive tilgængelige som rekreative, grønne rum for alle borgere. De rekreative anlæg ventes at være færdige medio maj.

Fakta

• Fionaparken omfatter 14 kommunale grunde og 5 projektgrunde, der udbydes af home Erhverv Fyn.
  • Priserne på de kommunale byggegrunde varierer fra 341.000 kr. til 367.500 kr. Prisen på de fire større grunde er 501.125 kr.
  • Grunden er renset op og regionen har taget området ud af sin forureningskortlægning.
  • Byggemodningen er færdig, og alle udfordringer omkring kloakering er løst. Vandcenter Syd har det fremadrettede ansvar for kloakeringen.
  • Der etableres rekreative anlæg i Fionaparken. Det gælder blandt andet legefaciliteter og grønne områder med blomstersætninger og træer, samt hyggelige opholdsrum med borde og bænke.

Information til pressen:

Der vil kunne arrangeres dobbeltinterview med borgmester Morten Andersen og  erhvervsmægler Flemming Jørgensen i Fionaparken i Bogense. Kontakt kommunikationskonsulent Søren Oldenborg Berg mobil 29 16 09 82 for nærmere aftale.

Læs mere om arbejdet med den nye Fionapark på www.nordfynskommune.dk

Borgmester Morten Andersen, mobil 40 40 24 47

Kommunaldirektør Morten V. Pedersen, mobil 20 31 26 84