Nordfyn: Velfærdsalliance med DBU løfter sundheden

29.06.2017

Siden Nordfyns Kommune i november 2016 indgik en velfærdsalliance med DBU Fyn, har aftalen ført en lang række konkrete initiativer med sig. Initiativerne har været med til at løfte fodbolden og sundheden i Nordfyns Kommune.

IMAGE

Blandt andet har aftalen resulteret i et tilbud om Fodbold Fitness, der udmærker sig ved at vægte sundhed og bevægelse højere end resultater og kampe. I samarbejde med to lokale fodboldklubber og kommunens sundhedsafdeling er der startet Fodbold Fitness som led i kommunens forebyggelses- og rehabiliteringsindsats. Det er sket med støtte og hjælp fra DBU Fyn.

Borgmester Morten Andersen siger:

- Fodbolden er noget, der spreder glæde, både hos dem, der spiller, og dem, der ser på. Jeg tror, at fodbold er en god løftestang for sundhed, integration og inklusion. Når vi bruger sporten på den måde, så er det lysten, der driver værket, og det tror jeg meget på, er vejen frem.

Fodbold Fitness foregår i øjeblikket i fire klubber: Skamby BK, Otterup B&IK, Bogense GF og Skeby GF.

Populært Fynsk Fodbold Award
I samarbejde mellem Nordfyns Kommune, Nordfyns Erhverv og Turisme, Albani, Sport Event Fyn, og DBU Fyn blev der - som led i aftalen - i oktober for første gang afviklet Fynsk Fodbold Award. Det foregik i Otterup Hallerne med tæt på 400 deltagere og med Anders Breinholt, Lis Sørensen og Peter AG på scenen. Awardfesten blev en stor succes, målt på den positive feedback fra deltagerne. Den afvikles igen d. 27. oktober 2017 i Otterup Hallerne.

Kurser/uddannelse i klubber

Partnerskabsaftalen har desuden åbnet mulighed for at skabe øget fokus på kurserne for de frivillige i klubberne. Siden juni 2016 er der gennemført kurser i klubberne, målrettet trænere og dommere. Det har været kurser som "Leg dig til landsholdet", "Øvelsesgeneratoren" og "Træning på tværs".

Der har samtidigt afholdt kurser for klubledere med fokus på opgaverne omkring driften af klubberne, blandt andet kurser i økonomistyring og IT.

Borgmester Morten Andersen, tlf. 40 40 24 47

Kommunaldirektør Morten V. Pedersen, tlf. 20 31 26 84