Nordfyn: Borgerambassadører tager snakken med mulige tilflyttere

20.12.2017

Når potentielle tilflyttere vil vide mere om et bestemt nabolag på Nordfyn, kan vejen meget nemt gå gennem en lokal borgerambassadør.

"Rigtige borgere" fra lokalområderne bliver allerede i dag brugt i brandingen af de nordfynske bosætningsområder. Nu bliver de også kontaktpersoner for interesserede tilflyttere.

På merefyn.dk kan interesserede finde foreløbigt 20 lokale ambassadører, som er klar til at tale varmt for det sted, de overvejer at flytte til. Det kan blive til en god snak - og måske en kop kaffe - med folk, der allerede bor i området og kan fortælle om fritidsmuligheder, institutioner, lokalt sammenhold og meget mere. De 20 lokale ambassadører er geografisk spredt over store dele af kommunen.

Borgerambassadørerne: Brug os!

Borgerne giver dermed en hånd med til "salget" af deres lokalområde, og netop den form for frivillighed ser Landdistriktsrådet Nordfyn stor værdi i. Tøv ikke med at kontakte de lokale ambassadører, lyder det klare budskab fra Landdistriksrådet.

"Vores ambassadører har relevante informationer om alt fra pasning, uddannelse og infrastruktur til natur og kultur. De kan samtidig fortælle om det gode netværk, vi har i området, og som også er med til at skabe værdi i hverdagen", siger Kaj Hovhave, der er formand for Landdistriktsrådet.

Også ambassadørerne selv taler varmt for tiltaget: "Tilflyttere kan ganske vist finde mange informationer på nettet, men her får de den personlige kontakt og fortælling. Det giver efter min mening et langt mere dækkende billede af forholdene. Så har man også mulighed for at spørge ind til de enkelte ting, og man kan fornemme stemningen i området", siger Kjeld Hansen, som er lokal ambassadør fra Krogsbølle.

Starten på et netværk

En kontakt til en lokal ambassadør kan være første skridt til at skabe sig et netværk i området, og det kan medvirke til, at man føler sig velkommen og får "et kendt ansigt" at hilse på i gadebilledet.

Borgerambassadørerne i Nordfyns Kommune har en god geografisk spredning.

Du kan se de lokale ambassadører ved at klikke på kortet eller gå ind på adressen merefyn.dk/kontakt

Landdistriktskoordinator Hanne Bille, tlf. 64 82 80 98