Energirenovering øger værdien af din bolig

05.12.2017

Der er penge at spare, hvis du tænker energi ind, når du renoverer din bolig. En energirenoveret bolig bruger mindre varme, er billigere at bo i og højner salgsværdien.

Danske boliger kan i gennemsnit spare mere end 30 procent på opvarmning af boligen ved at energirenovere, viser beregninger fra Statens Byggeforsknings Institut. Du kan derfor med fordel tænke energieffektive løsninger ind i hjemmet, hvis du ønsker at spare penge på energiregningen.

"Mange boligejere vælger at renovere boligen for at opnå et lavere energiforbrug. Samtidig ser vi en tendens til, at boligen stiger i værdi, når energimærket bliver bedre. Generelt er energimærket blevet en væsentlig parameter for potentielle købere", lyder det fra Jesper Nørgaard fra Energistyrelsen.

Et hus på 100 m2 øger i snit salgsværdien med 40-55.000 kr., hver gang husets energimærke rykker en tak op ad skalaen. Det viser en undersøgelse gennemført af Copenhagen Economics for Energistyrelsen.

Energimærkningen viser, hvor god energimæssig stand boligen er i, og synliggør energiforbruget og de muligheder, der er for at spare energi i bygningen. Energimærkningen er gyldig i 10 år.

Kom og hør om energirenoveringer

Som boligejer kan det være svært at vide, hvilke energiforbedringer der bedst tjener sig hjem eller tilfører huset større værdi i forhold til komfort, indeklima og arkitektur. Skal man vælge at isolere sin bolig eller udskifte vinduer for at undgå træk? Eller er det bedre at skifte træpillefyret ud med en varmepumpe?

Nordfyns Kommune har i samarbejde med Energistyrelsens rådgivningstjeneste, SparEnergi.dk, afholdt et arrangement, hvor kommunens borgere kunne få hjælp til at få styr på energien. På grund af meget stor tilslutning til arrangementet, bliver der nu afholdt endnu et arrangement.

Arrangementet afholdes torsdag den 7. december 2017 i Tingstedet på Søndersø Rådhus. Deltagerne vil blive klogere på mulighederne i netop deres bolig. Fageksperter deltager på mødet, og aftenen vil være en kombination af oplæg og små opgaver, hvor deltagerne får hjælp til at relatere aftenens input til egen bolig.

Der vil også være mulighed for at afholde et arrangement i 2018, hvis der er tilslutning til det.

Tilmelding og yderligere information ved Anette Tolderlund, at@nordfynskommune.dk .

Energikonsulent Anette Tolderlund, mobil 24 96 15 22