Øg værdien af din bolig

12.02.2018

Der er penge at spare, hvis du tænker energi ind, når du renoverer din bolig. Hør hvorfor en energirenoveret bolig bruger mindre varme, er billigere at bo i og højner salgsværdien til informationsaften hos Nordfyns Kommune.

Som boligejer kan det være svært at vide, hvilke energiforbedringer der bedst tjener sig hjem eller tilfører huset større værdi i forhold til komfort, indeklima og arkitektur. Skal man vælge at isolere sin bolig eller udskifte vinduer for at undgå træk? Eller er det bedre at skifte oliefyret ud med en varmepumpe?

Informationsaften

Du kan få svar på dine spørgsmål den 22. februar eller 20. marts 2018, hvor Nordfyns Kommune og Energistyrelsens rådgivningstjeneste, SparEnergi.dk, holder informationsaften, hvor du kan bliver klogere på mulighederne i netop din bolig. Fageksperter deltager på mødet, og aftenen vil være en kombination af korte oplæg, små opgaver og workshops, hvor du får hjælp til at relatere aftenens input til din egen bolig. Arrangementet er gratis. Det er for alle kommunens borgere, der har interesse i at reducere energiforbruget i deres bolig.

• 22. februar 2018 kl. 19.00-21.00, mødelokale 1, Bogense Rådhus, Østergade 23, 5400 Bogens - tilmelding senest 16. februar
  • 20. marts 2018 kl. 19.00-21.00, mødelokale 1, Bogense Rådhus, Østergade 23, 5400 Bogense - tilmelding senest 13. marts

Tilmelding skal ske på at@nordfynskommune.dk eller på tlf. 24 96 15 22. OBS: Der er begrænsede pladser.

Der er penge at spare

Danske boliger kan i gennemsnit spare mere end 30 procent på opvarmning af boligen ved at energirenovere, viser beregninger fra Statens Byggeforsknings Institut.  Du kan derfor med fordel tænke energieffektive løsninger ind i hjemmet, hvis du ønsker at spare penge på energiregningen.

”Mange boligejere vælger at renovere boligen for at opnå et lavere energiforbrug. Samtidig ser vi en tendens til, at boligen stiger i værdi, når energimærket bliver bedre. Generelt er energimærket blevet en væsentlig parameter for potentielle købere”, lyder det fra Jesper Nørgaard fra Energistyrelsen.

Et hus på 100 m2 øger i snit salgsværdien med 40-55.000 kr., hver gang husets energimærke rykker en tak op ad skalaen. Det viser en undersøgelse gennemført af Copenhagen Economics for Energistyrelsen.

Energimærkningen viser, hvor god energimæssig stand boligen er i, og synliggør energiforbruget og de muligheder, der er for at spare energi i bygningen. Energimærkningen er gyldig i 10 år.