Ofte stillede spørgsmål om NemPlads

Har du spørgsmål til NemPlads, kan du måske finde svaret her på siden.

Hvad er NemPlads?
Med Nemplads kan du selv finde og booke plads til dit barn og få besked om ledige pladser. Du er ikke længere afhængig af ventelister. Det betyder, at du med det samme ved, hvor og hvornår dit barn skal starte i dagtilbud.

Hvilke dagtilbud kan jeg booke plads til?
Du skal bruge NemPlads til at booke plads i vuggestue, dagpleje, børnehave, integrerede institutioner, SFO og SFO-Klub i Nordfyns Kommune.

Hvordan booker jeg plads?
Du kan booke plads i Nemplads på to måder:

- Via nemplads.nordfynskommune.dk i din browser fra din computer. Du skal logge ind med NemID
- Via app'en "Børn i nordfyn" som findes til Android og iOS.

I både web og app skal du gå ind på dit barns navn eller cpr.nr., og der klikke på "nemplads" og angive en ønsket startdato.

Du kan så vælge at få vist ledige pladser i alle dagtilbud, eller søge efter plads i et specifikt dagtilbud.

Når du har fundet den plads, du ønsker at booke, er det vigtigt, at du klikker på "Book" for at booke pladsen.

Hvordan booker jeg plads, hvis jeg ikke har en computer?
Du kan altid benytte en borger-pc i borgerservice. Har du spørgsmål til Nemplads, er du velkommen til at spørge os i Pladsanvisningen ved at ringe på tlf.: 6482 8175 eller på mail: pladsanvisn@nordfynskommune.dk

Hvornår kan jeg booke en plads?
Når du bor i Nordfyns Kommune, kan du booke dagtilbudsplads ca. 7 dage efter, at dit barn har fået et cpr.nr. Barnet skal desuden være 26 uger på startdatoen i dagtilbuddet. Det er muligt at booke flere år ud i fremtiden, så du kan booke plads i både vuggestue, dagpleje og børnehave samtidig - så du kender dit barns dagtilbud helt frem til skolestart.

Hvem kan booke en plads?
Forældre kan booke pladser til deres børn. Børnene skal bo på samme adresse som, den person, der booker.
”Dele børn”: Det er kun forældre med samme adresse som børnene, der kan booke pladser til "dele børn".

Hvad gør jeg, hvis der ikke er ledig plads i det dagtilbud, jeg ønsker?
Forsøg at rykke din behovsdato lidt frem eller tilbage for at se, om der er plads i dagtilbuddet på et andet tidspunkt. Er der fortsat ikke plads, må du vælge en plads i et andet dagtilbud.

Du kan også vælge at få besked, hvis der opstår en ledig plads i ønskede dagtilbud. Det kan du gøre i NemPlads under "Få besked om ledige pladser". OBS: Dit barn skal være booket ind i et andet dagtilbud for at være sikker på, at det kan starte til ønsket dato. "Få besked om ledige pladser" er ikke en booking, men en adviserings-liste hvorfra du får besked, når der bliver plads i det ønskede dagtilbud.

Hvad gør jeg, hvis mit barn skal skifte fra fx dagpleje til børnehave?
Er dit barn indmeldt i dagpleje, skal du selv booke en børnehaveplads gennem Nemplads. Er dit barn indmeldt i en integreret institution, er dit barn automatisk indskrevet til at fortsætte i børnehave, og du behøver derfor ikke foretage dig noget.

Kan jeg fortryde/annullere en bookning (vælge om)?
Ja, frem til en måned før dit barn starter i dagtilbuddet, kan du vælge at annullere en allerede booket plads, booke en anden plads eller forsøge at flytte startdatoen.
Bemærk, at en bookning er bindende, når der er under en måned til startdatoen i dagtilbuddet.
Ønsker du at booke en anden plads (skifte dagtilbud), skal det ske med en måneds varsel til den sidste dag i en måned.
Hvis du er kommet tættere end en måned på startdatoen i din aktuelle bookning, kan skiftet dog tidligst ske en måned efter startdatoen i den plads, du allerede har booket.

Hvordan ved jeg, at jeg har booket en plads?
Når du har fundet den ønskede plads, klikker du på ”Book”. I løbet af få sekunder modtager du en bekræftelse i NemPost på, at du har booket pladsen (find NemPost under fanen med dit eget navn). Du kan altid se dine pladsbookninger under "NemPlads"

Jeg flytter til kommunen – hvordan booker jeg en plads?
Du kan få adgang til Nemplads med dit Nem-id – Man behøver ikke at være bosat i Nordfyns Kommune for at book en plads.

Hvordan virker søskendefordel i NemPlads?
Der er søskendefordel, hvis der er en ledig plads - men ikke garanti for plads - i samme dagtilbud, som dit ældste barn er indmeldt i.
Hvis der er en ledig plads i dit ældste barns dagtilbud, når dit yngste barn får cpr.nr., så reserveres der automatisk en plads til dit yngste barn.
Vigtigt! Du skal dog selv booke pladsen endeligt inden dit yngste barn fylder 6 måneder ellers bortfalder reservationen. I Nordfyns Kommune betragtes børn som søskende, når de er tilmeldt på samme folkeregisteradresse, og bor sammen med den ene eller begge forældre.

Hvordan får jeg mine tvillinger i samme dagtilbud?
NemPlads reserverer automatisk så vidt muligt pladser til tvillinger i samme dagtilbud. NemPlads vælger automatisk det dagtilbud, der ligger tættest på din folkeregisteradresse, og som har ledige pladser på den forventede startdato. Har tvillingerne større søskende, forsøger systemet at reservere pladser i ældste søskendes dagtilbud, hvis der er plads og de tre søskende kommer til at gå minimum en måned samtidig i samme dagtilbud.

Vigtigt! Du skal dog selv booke pladserne endeligt inden dine tvillinger fylder 6 måneder, ellers bortfalder reservationen, og pladserne frigives, så andre forældre kan booke dem.

Hvordan udmelder jeg mit barn?
Du udmelder dit barn i NemPlads fra din computer eller via app'en "Børn i nordfyn".
Udmeldelsesfristen er en måneds opsigelse til den sidste dag i en måned.
Ændrer du din bookning mellem to forskellige dagtilbud, bliver dit barn automatisk udmeldt af sit nuværende dagtilbud, dagen før du har booket en plads i et andet dagtilbud. Vær dog opmærksom på, at dit barn kun kan være indmeldt i ét dagtilbud.

Skal jeg fortsat henvende mig senest 2 måneder før, jeg har behov for en plads i dagtilbud?
Ja, hvis du vil være sikker på at blive omfattet af pasningsgarantien. Hvis der tilfældigvis er en ledig plads mindre end 2 måneder fra d.d. er du naturligvis velkommen til at booke den. Generelt vil vi anbefale dig at booke en plads, så tidligt du har mulighed for det, efter at dit barn er født, eller du ved, I skal flytte til Nordfyns Kommune. Det giver dig det bedste udvalg af pladser.

Søskendetilskud
Vær opmærksom på, at vores system kun kan registrere børn som søskende, hvis det er den samme forælder, der booker plads til børnene. Hvis f.eks. far booker plads til lillebror, og mor booker plads til storesøster, kan vores system ikke automatisk beregne fripladstilskud og søskenderabat.

Siden blev sidst opdateret 14.02.2020 af indholdsansvarlig MPETTE

Selvbetjening

Nemplads

Kontakt

Pladsanvisningen
Otterup Rådhus
Rådhuspladsen 2
5450 Otterup

Tlf.: 64 82 81 75
Send os en sikker besked

Åbnings- og telefontid

Mandag: 09.00 - 15.00
Tirsdag: 09.00 - 15.00
Onsdag: 09.00 - 15.00
Torsdag: 09.00 - 17.00
Fredag: 09.00 - 13.00